kecskemét

2020.05.08. 19:22

Sokan kísérték figyelemmel az ifjúsági otthon online programjait

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon kisgyermekes családoknak szóló mesés rendezvényei a járványhelyzet miatt elmaradtak az elmúlt másfél hónapban, de online térben, más formában megjelentek.

Sebestyén Hajnalka

Szirtes Józsefné Mészáros Vincéné-díjas bábos nemcsak az ifjúsági otthont látogatók körében népszerű

Forrás: PN

– Próbáltunk rövid időn belül reagálni a kialakult helyzetre, és az aktuális és népszerű programjainkat a Facebook-oldalunkon továbbvinni, immár előre felvett videók formájában – tudtuk meg Csizmadia Ilonától, az intézmény munkatársától, aki kollegáihoz hasonlóan otthonról dolgozik.

– Az online programjainkat a március 15-i játszóházzal indítottuk, majd azt követte a Családi Bábszínház, a Mackó kuckó bábos anyanyelvi játszóház és a Bóbita zenés játszóház két-két foglalkozása. Azokon a napokon, amikor a foglalkozás zajlott volna, a foglalkozásvezetők – Szirtes Józsefné Ancsa néni, Forgó Gyöngyi néni és Roszikné Laczi Ildikó néni – játékos, mesés, bábos videóval, bábkészítési ötlettel jelentkeztek a közösségi oldalunkon. Ezek segítségével lehetett mesét hallgatni, bábot készíteni, anyák napi dalt tanulni, ritmushangszert készíteni, természetesen otthon – sorolta a szakember.

A Családi Bábszínház, a Mackó kuckó bábos anyanyelvi játszóház és a Bóbita zenés játszóház ebben az évadban a végéhez ért. Az online tartalmakat kedvezően fogadták a családok, a nézettségük több ezer volt. – Az elmaradt foglalkozásokat lehetőség szerint beépítjük az őszi családi programkínálatunkba, reméljük akkor már megtarthatók lesznek személyes részvétellel – mondta végül bizakodva Csizmadia Ilona.

Szirtes Józsefné Mészáros Vincéné-díjas bábos nemcsak az ifjúsági otthont látogatók körében népszerű
Fotó: PN

Borítóképünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!