videó+galéria

2020.05.02. 15:48

Egy autóról cimbalmozott az utcán Radics Sándor

Szombat délelőtt Kecskemét számos pontját töltötte be cimbalomzene Radics Sándor cimbalomművész jóvoltából. Az ismert zenész egy teherautó platójáról játszott. E kedves gesztussal szerette volna jobb kedvre deríteni a lakosságot.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: BUS CSABA

Radics Sándor Magyar Ezüst Érdemkereszt kitüntetett, Európa Unió Nagydíjas mestercimbalmos első állomása a főtéren, az Aranyhomok környéke volt, majd innen lassan autóztak át a piacra, melynek több pontján is játszott. Ezt követően a Széchenyivárosban, majd a Petőfivárosban zenélt. Mindenhol nagy siker fogadta a nem mindennapi fellépését. Nemcsak az arra sétálók fejezték ki köszönetüket a hangulatos dallamokért, sok autós dudált és kerékpáros integetett elismerésképpen.

A cimbalomművész nem egyedül játszott, jóbarátja, Jóni Oszkár brácsaművész is csatlakozott hozzá. A zenei repertoárjuk sokszínűségét mutatja, hogy cigányzene, filmzene és romantikus dallam egyaránt hallható volt.

Radics Sándor országszerte jól ismert és elismert cimbalomművész. Elmondta: a járványhelyzet miatt a karantént ő is nehezen viseli, nincsenek fellépései, ezért döntött úgy, hogy a szabadban játszik sokak örömére.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!