Kecskeméti nemzeti

2020.05.18. 14:22

Angol felirattal látható a népszerű színdarab

Május 19-én, kedden a közönségkedvenc Csoportterápia című előadás online közvetítése kerül sorra a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Ha kedd, akkor Kecskemét sorozatában. A 2015-ben bemutatott zenés komédia ezúttal angol felirattal kerül a színházszeretők „nappalijába”.

Bajáki Zsanett

Csoportterapiav2

A Csoportterápia című mjuzikelkámedi a Madách Musical Pályázat első helyezettje volt 2010-ben. A darabot az ország számos színházában bemutatták az elmúlt évtizedben, mindenütt egyértelmű, elsöprő elismerés kíséretében. Kecskeméten 2015-ben rendezte meg az előadást Cseke Péter, a közönség itt sem reagált másként.

Hat látszólag teljesen hétköznapi ember találkozik egy csoportfoglalkozáson, egy terápián, melytől bizonyára valamennyien változást várnak. Az efféle csoportokban a résztvevők a szabad gondolat és érzelemkifejezésre törekszenek. Ezt a törekvést a csoportvezető támogatja, a tagok fejlődése pedig a csoportban való újratanulástól, a visszajelzésektől, a csoportkohéziótól, az egyedüllét érzésének a cáfolatától várható. De hogyan valósulhat ez meg vezető nélkül? Hogyan fognak fejlődni, ha mindannyian segítségre szorulnak, közben pedig telis-tele vannak fenntartásokkal mind a módszer, mind pedig egymás iránt? Valami mégis elindul.

Képtelen sztorik kerülnek napvilágra, a helyzet- és jellemkomikum gyorsan betölti a teret, gondosan megágyazva a nyelvi humorral tűzdelt dalszövegeknek, amit fülbemászó dallamok kísérnek, nem beszélve a briliáns fordulatokról, amelyek tovább színesítik a történetet.

Mikó István, Csombor Teréz, Hajdú Melinda, Dobó Enikő, Kiss Zoltán és Aradi Imre főszereplésével kiváló alakításokat láthat a közönség, Cseke Péter rendezése pedig reflektál a helyi sajátosságokra is.

A közvetítés a színház Facebook oldalán, Youtube csatornáján, és a www.kecskemetinemzeti.hu oldalon is elérhető lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!