Kiskunhalas

2019.04.11. 21:35

Amatőr fotósok első fotókiállítása nyílt meg Halason

Szívvel – lélekkel címmel nyílt fotókiállítás Halason a Vasutas Művelődési Házban. Meszes Éva és Jákob Klára halasi amatőr fotósok képei az adott alkotások hangulatára rímelő híres és kevésbé ismert versekkel együtt kerültek kiállításra.

Mester-Horváth Nikolett

Mindkét alkotó számára a lencse mindennapi életük része, művészekként azonban csütörtökön mutatkoztak be először. József Attila születésnapja, a költészet napja méltó időpontja a kiállításmegnyitónak, hisz kiállításuk törzsét is költemények adják. A hölgyek egy tanfolyam keretében Kovács Ivántól, a Halasmédia és Kultúra Nonprofit Kft. főszerkesztőjétől tanulják a fotózás csínját-bínját.

A tárlatot Kollár Tímea, szervező nyitotta meg. – Amikor az interneten megláttam Évike első kis szárnypróbálgatásait, felhívtam telefonon és azt mondtam, hogy bár nem szakértő szemmel nézem a képeket, de azt gondolom, hogy ezek az alkotások bizony azok, amiket meg kellene mutatni egy tárlat keretein belül. Először legyintett rá, de eltelt pár hónap és én újra felhívtam, hogy mégis csak kellene egy kiállítást csinálni. Évin keresztül ismertem meg Klárit. Mindketten mély érzésű és gazdag fantáziavilággal megáldott alkotók – mondta Kollár Tímea.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!