ORGOVÁNY

2018.06.06. 11:30

Arany minősítést kapott az orgoványi Mamadance

Május utolsó hétvégéjén rendezték az országos nyugdíjas Ki mit tud? döntőjét Keszthelyen, amelyen arany minősítést szerzett az orgoványi Mamadance.

Horváth Péter

Korhű produkcióval nyűgözte le a zsűrit a tánccsoport Fotó: Járvásné Manyi

– A település tánccsoportjának nyugdíjasai az előző két évben ezüst minősítést szereztek az ezernél is több indulót számláló döntőn, ezért idei célunk az arany minősítés volt – mondta lapunknak Járvásné Manyi, a tánccsoport koreográfusa.

A tavalyelőtti pop jellegű és a tavalyi bajor tánc után idén vadonatúj koreográfiá­val, palotással léptek színpadra a döntősök. A korhű, autentikus ruházatot Orgoványon varrták. A tízfős tánccsoport november óta heti egy-két próbán tökéletesítette táncprodukcióját annak érdekében, hogy idén a legmagasabb fokozatra minősítsék őket.

Az elszántság és a töretlen gyakorlás meghozta az eredményét: a keszthelyi Balaton Színház színpadán szombaton délután előadott koreográfiára arany minősítést adott a zsűri. Járvásné Manyi szerint a siker több tényező együttállásának eredménye: – A koreográfiára nagy hangsúlyt fektettünk, részletesen kidolgoztuk, ami a többi csapatot látva volt igazán szembetűnő. A ruhánk ornamentikája korhű és gyönyörű volt. A november óta tartó gyakorlás miatt nagyon összeszedett volt a csoport. Előző évben sátorban rendezték meg a versenyt, amiben igen meleg volt, most pedig egy kőszínházban, sokkal jobb körülmények között, és ez is segített nekünk – fogalmazott a tánccsoport vezetője.

A kimagasló eredményhez hozzájárult a közösségi összefogás. A Mamadance anyagi és nem anyagi segítségből is sokat kapott az orgoványiaktól, ezért az arany minősítés a közösség sikere is egyben. A tánccsoportot elkísérte a versenyre Gál Szilvia, Orgovány polgármestere is, aki mindvégig a nézőtéren szorított értük. Járvásné Manyi elmondta, hogy az egész falu egy emberként örül a sikernek.

Korhű produkcióval nyűgözte le a zsűrit a tánccsoport Fotó: Járvásné Manyi

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!