Összefoglaló

2024.06.23. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. június 23.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Az elmúlt hétvégén 29. alkalommal rendezte meg a Veterán autósok és motorosok nemzetközi találkozóját a kiskunhalasi Kántor András Veterán Autósok és Motorosok Egyesülete. A találkozó résztvevői szombaton mintegy kétszáz kilométer hosszú túrát is szervezetek Hercegszántóra, a Karapancsa Nagykastélyhoz, több települést is beiktatva, érintve a bajai Máriakönnye-Vodica kegyhelyet.

hírek, összefoglaló, Bács-Kiskun
Veterán járművek gurultak végig Kiskunhalas és a környékének útjain
Fotó: Pozsgai Ákos

A nyári nagy meleg a kutyákra nézve akár halálos is lehet – figyelmeztet Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője. A szakember szerint különös odafigyelést igényelnek kedvenceink a napokig tartó hőség ideje alatt, és arról is beszélt, hogy hogyan javíthatunk az ebek közérzetén, és óvhatjuk meg a hőgutától.

Lestár Péter az egyik legismertebb kecskeméti polgármester a 19. századból. Nevéhez fűződik a ma is álló, impozáns városháza építése. 1880 és 1896 között volt Kecskemét első embere. Előtte dolgozott ügyvédként és katonaként is harcolt.

Egy olyan sportág mutatkozott be Kiskunfélegyházán, amit még eddig soha nem rendeztek meg a városban. A nemzetközi erős emberek versenyén a magyarokon kívül Csehország, Szerbia és Szlovákia is képviseltette magát. A sportcsarnok parkolójában hat versenyszámban mérték össze erejüket.

Indonézia ezer arca mutatkozott be Kecskeméten, a Szórakaténuszban és a Naiv Művészek Gyűjteménye udvarán szombat este. Az est folyamán számos indonéz táncot is bemutattak.

A Kada-villa megtekintése különleges színfoltja volt szombaton a kecskeméti Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatnak. A közönség számára most először nyílt lehetőség Kecskemét egykori polgármesterének régi otthonába betekinteni, megismerni a múlt értékeit, átérezni azok hangulatát.

Unod a szomszéd reggeli fúrását? Ezen a tanyán csak a kakas kukorékolása zavarhatja meg az álmodat. Ez az ingatlan nem csak két házat, hanem egy életstílust kínál. A fúrt kútnak köszönhetően a locsolás ingyen van, a napelemnek hála pedig a villanyszámlán is spórolhatsz, így marad pénz kerti partira is!

Az idei programsorozat mottója Gólpassz, és ennek szellemében nyílt meg a Küzdeni mindig, de feladni soha… – Mozaikok a 125 éves Ferencvárosi Torna Club és a kecskeméti sportélet jeles pillanataiból című tárlat a Cifrapalotában. A kiállítás műtárgyai a Fradi Múzeumból, illetve a Kecskeméti Katona József Múzeum gyűjteményéből származnak. A válogatott labdarúgót adó FTC történetéből összeállított tárlat a klub története mellett kiemeli a vármegyei vonatkozásokat is. 

Tizenhat éve minden esztendőben csatlakozik a Múzeumok Éjszakája országos rendezvénysorozathoz a kiskunfélegyházi Kiskun Múzeum. Az intézmény munkatársai ezúttal is gazdag programkínálattal készültek a szombati eseményre. Fáradozásuk nem volt hiábavaló, hiszen a délutáni kánikula és az éjszakai vihar ellenére is több százan vettek részt a programokon, a még járni nem tudó apró gyermeken át a szépkorúig minden korosztály képviseltette magát.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában