Múzeumok Éjszakája

2024.06.23. 12:35

A Kada-villa izgalmas időutazást nyújtott Kecskemét egykori polgármesterének életébe – galériával

A Kada-villa megtekintése különleges színfoltja volt szombaton a kecskeméti Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatnak. A közönség számára most először nyílt lehetőség Kecskemét egykori polgármesterének régi otthonába betekinteni, megismerni a múlt értékeit, átérezni azok hangulatát.

Sebestyén Hajnalka

Kada Elek 1897-1913 között volt Kecskemét polgármestere, az ő munkássága alatt aranykorát élte a város. Utolsó éveit abban a hunyadivárosi házban töltötte, melyet most a Múzeumok Éjszakája keretében a nagyközönség is megtekinthetett. A Kada-villa ma már magánház, Szabó Csaba és családja tulajdonában van. Szabó Csaba jól ismert a kecskemétiek körében, a Hírös Agóra munkatársa, ifjúságfejlesztő szakember és népszerű a vidám karikatúrái kapcsán is. 

Kecskemét, Múzeumok Éjszakája, Kada-villa
A Kada-villa megtekintése különleges színfoltja volt szombaton a kecskeméti Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatnak.
Fotó: Bús Csaba

A látogatás során a kis létszámú csoportok Csaba és lánya, Szabó Eszter grafikus által ismerhették meg Kada Elek életét, a kort meghatározó szecessziós irányzatot, melyek a Kada-villában is tökéletesen felfedezhetők. Az épület történetéről is sok érdekességet megosztottak. Végül még egy különlegesség várta az érdeklődőket. Szabó Csaba saját több száz darabból álló rinocérosz-gyűjteményét is megtekinthették. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában