Nemzetközi találkozó

2024.06.23. 17:13

Veterán járművek gurultak végig Kiskunhalas és a környékének útjain – galériával, videóval

Az elmúlt hétvégén 29. alkalommal rendezte meg a Veterán autósok és motorosok nemzetközi találkozóját a kiskunhalasi Kántor András Veterán Autósok és Motorosok Egyesülete. A találkozó résztvevői szombaton mintegy kétszáz kilométer hosszú túrát is szervezetek Hercegszántóra, a Karapancsa Nagykastélyhoz, több települést is beiktatva, érintve a bajai Máriakönnye-Vodica kegyhelyet.

Pozsgai Ákos

A találkozó résztvevőit péntek délutántól a Vári István Szakképző Iskola és Kollégiumba várták a szervezők, az intézmény hosszú évek óta ad otthont az ország minden részéből, sőt még a határon túlról is érkező vendégeknek. Az intézmény udvarán felsorakozott historikus járműveket már ekkor sokan megcsodálták.

Kiskunhalas, felvonulás, veteránautó
Az elmúlt hétvégén 29. alkalommal rendezte meg a Veterán autósok és motorosok nemzetközi találkozóját a kiskunhalasi Kántor András Veterán Autósok és Motorosok Egyesülete. 
Fotó: Pozsgai Ákos

A közel kétszáz kilométeres túra résztvevői szombat reggel nyolc óra után nem sokkal indultak útnak a kollégium udvaráról, Kunfehértón, Jánoshalmán át Borotára, ahol a művelődési ház előtt volt az első állomás, majd továbbindultak Csávolyon és Baján keresztül a Máriakönnye-Vodica kegyhelyet érintve Hercegszántóra, ahol a Karapancsa Kastélyt, a művelődési házat, majd a csátaljai Trianon emlékművet keresték fel. Innen visszafelé a bácsborsodi, utána a bácsbokodi sportpályát, majd a csávolyi Bara-tó partját érintve értek vissza Kiskunhalasra.

Vasárnap reggel a halasi veteránautózás alapítójára, a harminc éve elhunyt Kántor Andrásra emlékeztek a találkozó résztvevői az alsóvárosi római katolikus temetőben lévő sírjánál, majd látványos felvonulás kezdődött a városban, amely a Bethlen Gábor téren ért véget. A város főterén felsorakozott oldtimer járműveket sokan megcsodálták, az eseményen kiosztották az idei találkozó díjait is.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában