Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely

2024.06.23. 13:50

Indonézia táncaiból kapott ízelítőt a kecskeméti közönség – galériával, videóval

Indonézia ezer arca mutatkozott be Kecskeméten, a Szórakaténuszban és a Naiv Művészek Gyűjteménye udvarán szombat este. Az est folyamán számos indonéz táncot is bemutattak.

Orosz Fanni Flóra

A Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely állandó kiállításában a világ legkülönfélébb tájairól találhatók gyermekjátékok, így többek között az Indonéz szigetvilágból is. Ehhez kapcsolódva a látogatók a Múzeumok Éjszakáján ízelítőt kaphattak ennek a különleges és mesés világnak a kultúrájából, gasztronómiájából, egzotikus zenéjéből és táncaiból. A program társszervezője az Indonéz Köztársaság Nagykövetsége

Az est folyamán számos indonéz táncot is bemutattak.
Fotó: Bús Csaba

Indonézia táncai spirituálisak és meditatívak

Este héttől a szigetvilág táncai varázsolták el a szép számban megjelent közönséget az udvari színpadon. Az egzotikus mozdulatok mellett a színpompás anyagú és mintájú öltözékek is elkápráztatták a Szórakaténusz közönségét. Az estet a batik tánc nyitotta, majd Semirang, Bali, Klana maszkos táncot és sámántáncot is bemutattak a tehetséges művészek. 

A több ezer éves mozdulatok egy olyan mozgásrendszerben olvadnak össze, melyben minden egyes koreográfia egy magasabb rendű célt szolgál. A mozdulatok lassúságukkal, időtlenségükkel a befelé fordulást, lelki szféráinkban való szemlélődést segítik. Az tánc jellemzője meditatív, lassú, koncentráló, spirituális. Bonyolult kéz- és fejtartásokban harmóniára való törekvés fejeződik ki. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában