Összefoglaló

2024.05.13. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 13.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Ingyenes szűrővizsgálatra várták a kecskemétieket hétfőn, a Lestár téren. A Magyarország átfogó szűrőprogramja keretében érkezett szűrőkamionban mindenre kiterjedő egészségügyi szűrést végeztek a szakemberek, melynek célja a betegségek megelőzése volt a lakosság körében.

hírek, szűrővizsgálat, összefoglaló
Nagyszabású szűrőprogram várta a lakosságot Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Jótékonysági autós, motoros programot és felvonulást tartottak szombaton Tasson. A rendezvény bevételét a gyermekkora óta súlyos idegrendszeri károsodásban szenvedő tizennégy éves Bende javára ajánlják fel a szervezők.

Hamar beazonosították, majd őrizetbe vették a bácsalmási rendőrök azt a 24 éves nőt, aki 4 millió forintot emelt el kuncsaftja számlájáról.

A KTE saját nevelésű védője, Szalai Gábor télen igazolt a svájci élvonalban szereplő Lausanne-Sport-hoz. A KTE családias közege után, mostanra új állomáshelyén is beilleszkedett.

Összeütközött egy személyautó és egy tehervonat Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között, Borsihalom megállónál, egy vasúti átjáróban hétfő délelőtt. 

Végzetes lépésre szánta el magát egy fiatal férfi, mert nem sikerült a forgalmi vizsgája. Szerencsére a kecskeméti rendőrök időben érkeztek, így nem történt tragédia.

A héten megrendezendő CityRocks - KecskemétRocks fesztiválról tartottak sajtótájékoztatót a szervezők és Szemereyné Pataki Klaudia polgármester a kecskeméti Plázs kávézóban. A 2019-es rendezvénnyel ellentétben most egy hosszú hétvégés könnyűzenei fesztivállal készülnek a szervezők, melynek része a több száz fős rockzenei flashmob is.

A Bajai Szent Rókus Kórházban hétfőn azokat köszöntötték, akik a betegápolást, a gyógyítást választották hivatásuknak. Az ápolók nemzetközi napja tisztelgés e nem mindennapi hivatás előtt és elismerés azoknak, akik ezt az embert próbáló pályát választották.

Több mint 700 hordozható számítógépet (notebookot) adtak át hétfőn Kiskunfélegyháza több iskolájának is. Az ünnepélyes átadást a József Attila Általános Iskolában tartották. Az eseményen jelen volt Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője és Csányi József, Félegyháza polgármestere, Lenkei Róbert kabinetfőnök, Dinnyés-Kis Zsuzsanna, a József Attila Sportiskolai Általános Iskola igazgatója, dr. Kása Zsuzsanna, a Móra Ferenc Gimnázium igazgatója és Szunyi Anikó, a Platán Utcai Általános Iskola igazgatója.

Harmadik alkalommal rendezték meg az elmúlt hétvégén Mélykúton a Júdásfa Fesztivált, kakasfőző versennyel, gyermekprogramokkal, koncertekkel és táncházzal várták a szervezők az érdeklődőket a két nap során. Az esemény arról a júdásfáról kapta a nevét, amely a közel ötezer lelkes dél-alföldi kisváros mértani középpontjában áll több mint kétszázötven éve, a Szent Joachim templom mellett.

Folytatódik a 2022 tavaszán megkezdett, az egész országot érintő tanulói notebook kiosztási program. Összesen több mint 193 ezer diák és pedagógus kap ingyen notebookot még a nyári szünet előtt. Kecskemétre ebből több mint háromezer notebook kerül. Ezeket a helyi 5., 6., és 9. évfolyamon tanuló diákok szüleinek, valamint a köznevetési intézményeknek osztják ki.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában