Gyermekprogram

2024.05.23. 20:30

Kerékpáros napot szerveztek a jánoshalmi Gyermeklánc óvodában – galériával

Nagy volt az öröm a jánoshalmi Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde Batthyány utcai tagóvodájában csütörtök délelőtt, ahol kerékpáros napot szerveztek az óvónénik. Vörös Tamás túrakerékpáros volt az óvoda vendége, a vajdasági fiatalember néhány éve körbebiciklizte a Fekete-tengert, nyolc országot érintve és közel nyolcezer kilométert megtéve.

Pozsgai Ákos

A gyakorlott kerékpárost most a jánoshalmi óvodások állították nem akármilyen kihívás elé, az óvoda melletti füves réten kellett speciális teherszállító kerékpárjával megutaztatnia valamennyi csöppséget és az óvónéniket is. A gyerekek futóbiciklivel kísérve is tettek néhány kört az ismert kerékpárossal, aki legalább annyira élvezte a közös játékot, mint az óvodások.

 Vörös Tamás  kerékpár
Vörös Tamás túrakerékpáros volt az óvoda vendége
Fotó: Pozsgai Ákos

A jánoshalmi Gyermeklánc Óvoda és Bölcsőde Batthyány utcai tagóvodája korábban három alkalommal is elnyert a Zöld Óvoda címet, majd végül az Örökös Zöld Óvoda cím használatának jogát a Földművelésügyi Minisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma megbízásából a Magyar Mezőgazdasági Múzeum által kiírt pályázaton – mondta el hírportálunknak Molnárné Túri Mária, a tagóvoda vezetője.

Az intézmény pedagógiai programjában kiemelt szerepet kap a környezetvédelem, a fenntarthatóság, többek között ennek, valamint a hagyományőrzés jegyében szerveznek hosszú évek óta minden nyár elején vásári forgatagot az óvodában, ahol a gyerekek különböző ügyességi vetélkedőkön nyert krajcárokat válthatnak be számukra tetsző játékokra, amit az óvónénik készítettek a számukra. Ilyenkor a legnépszerűbb finomságok között van a kürtőskalács is, amit jóízűen fogyasztanak el. Az idei vásári forgatagot pénteken tartják majd az óvodában, a kerékpáros nap az előrendezvénye volt a pénteki programoknak. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában