Összefoglaló

2024.05.23. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. május 23.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Szerdán ismét jó hangulatú Tündérszépek-fotózást tartottunk Kecskeméten.

a nap legfontosabb hírei, összefoglaló, hírek
Nyolcvanhét katona tett esküt Kecskemét főterén
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Két hónapig tartó alapkiképzést kapott az a 87 katona, akik csütörtökön tettek esküt Kecskemét főterén. Az ünnepélyes eskütételt követően a katonák megkezdhetik tényleges szolgálatukat a Magyar Honvédség egyes alakulatainál.

Több lopás is a számlájára írható 15 éves korára egy fiúnak: kerékpárokat vitt el, gépkocsikat tört fel és egy autót lopott el.

Kecskemét Városi Integrált Versenypohár Bajnokságot rendeztek a Kecskeméti Szakképzési Centrum Fazekas István Szakiskolájában csütörtökön.

A rendőrség adatai szerint a 30 éves bajai lakos 2024. március 21. és május 5. között kilenc alkalommal rongálta meg a város nyilvános mosdóinak a pénztároló automatáit. 

Május 27. és június 1. között számos programmal vár minden korosztályt a Nyitott Városháza programsorozat. Ingyenes koncerttel kezdődik és zárul a rendezvény: a nagyszabású eseménysorozat nyitánya a közönségkedvenccé vált Szente Vajk–Galambos Attila–Juhász Levente szerzőtrió nevével fémjelzett Kőszívű című musical lesz, melyet ezúttal koncertként mutatnak be Kecskemét főterén, ahol felcsendülnek a jól ismert dalok, és megelevenedik a Baradlay fivérek története. Ákos a nyári turnéját Kecskeméten ingyenes koncerttel kezdi el a főtéren, ami a programok zárása lesz – tájékoztatott a szervező kecskeméti önkormányzat. 

Május 24–25–26-án, pénteken, szombaton és vasárnap zene, tánc, sport, kiállítás, gyermekprogramok, koncertek, nyitott pincék és még számos színes esemény kíséri majd a hajósi bor nagyünnepét, amelyen a szőlész-borász szakma is főszerephez jut. Mi sem természetesebb, hogy a borászok és borok védőszentje tiszteletérre emelt Szent Orbán szobrot idén is a borverseny győztes nedűivel locsolják meg az azokat előállítók.

Az ígéretek nagy részét valóra váltották, annak ellenére, hogy több nehézséggel került szembe a garai önkormányzat az elmúlt négy és fél évben. Faa Béla polgármester hírportálunknak részletesen beszámolt a fejlesztésekről, az elért eredményekről.

Csütörtök délután megtalálták a verőcei hajótragédia negyedik áldozatának holttestét is. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Facebookon számolt be a hírről. Mint írták, a fiatal nő holttestét Sződligetnél adta vissza a Duna.

A hazai piac egyik vezető szigetelőanyag-gyártó és -forgalmazó cége új lépést tett a piacbővítés irányában. A kecskeméti Hőplusz Rendszer Kft. egy uniós projekt keretében, mintegy hárommilliárd forintos beruházással új üzemet avatott csütörtök délután.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában