Megnyitó

2024.04.08. 19:00

Megkezdődött a világkonferencia Kecskeméten – galériával

Kecskeméten, a Neumann János Egyetem ad helyet a Nemzetközi Regionális Tudományi Társaság (RSAI) által rendezett 14. Világkongresszusnak. Az ünnepélyes megnyitója hétfőn volt a négynapos rangos szakmai eseménynek. A világkongresszus mottója: „Fenntartható regionális gazdasági növekedés: globális kihívások és új regionális fejlődési pályák”.

Sebestyén Hajnalka

A konferenciát az RSAI és az ERSA (Európai Regionális Tudományi Társaság) magyar szekciója, a Magyar Regionális Tudományi Társaság közösen szervezi, házigazdája a Neumann János Egyetem. A helyi szervező bizottság dr. Kárpáti József és dr. Forman Balázs egyetemi docensek társelnökletével működik.

világkongresszus, rendezvény, konferencia
A világkongresszus mottója: „Fenntartható regionális gazdasági növekedés: globális kihívások és új regionális fejlődési pályák”.
Fotó: Sebestyén Hajnalka

A világ 54 országából mintegy 400 előadó, kutató érkezett. A rendezvény rangját mutatja, hogy eddig olyan helyszíneken zajlott, mint a Harvard Egyetem, Rotterdam, Sao Paulo, Jeruzsálem vagy Tokió és Bangkok. Többmilliós metropoliszok és nagy presztízsű intézmények után tartják meg a kecskeméti Neumann János Egyetemen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában