Jánoshalmi Önkormányzati Tűzoltóság

2024.04.10. 11:55

Megkezdődött a tűzoltóság energetikai felújítása Jánoshalmán

Az elmúlt napokban elindult az Jánoshalmi Önkormányzati Tűzoltóság épületének energetikai korszerűsítése – közölte Czeller Zoltán polgármester. A város vezetője egy hónappal ezelőtt írta alá a kivitelezési szerződést Zelei Gergely ügyvezetővel, a közbeszerzési eljárásban nyertes szegedi Meridian Technic Kft. képviselőjével.

Pozsgai Ákos

A régóta tervezett felújítás szükségességét azzal indokolta a polgármester, hogy a tűzoltóság épülete mostanra energetikailag elavulttá vált, az üzemeltetési költségek az egekbe szöktek. – A felújítás hatékony forrás felhasználást és gazdaságos önkormányzati üzemeltetést tesz majd lehetővé – mutatott rá Czeller Zoltán.

Hőszigeteléssel látják el az épület külső homlokzatát
Fotó: Pozsgai Ákos

Elmondta, hogy a külső és részleges belső felújítás során hőszigeteléssel látják el az épület külső homlokzatát, a padlástérben a zárófödémet, a lapostetős épületrész hő-és vízszigetelését is megoldják. A külső nyílászárókat újakra cserélik, felújítják a fűtésrendszert, napelemeket telepítenek az épület tetejére, amelyek jelentős plusz energiaforrást biztosítanak majd az üzemeltetéshez.

Fotó: Pozsgai Ákos

A felújítási munkálatokkal a tervek szerint az idei nyár közepére elkészülnek, a tűzoltóság épületének energetikai korszerűsítésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív program Plusz keretében nyert 45 millió forintot a jánoshalmi önkormányzat, amely teljes mértékben fedezni a beruházás költségét.

Fotó: Pozsgai Ákos

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában