Helvécia

2024.04.09. 19:24

Az ősi eszközzel, szorobánnal is tanulnak a wéberes diákok

Helvécián, a Wéber Ede Általános Iskolában eseménydúsan telnek a napok. Rendszeresek a közös programjaik a Napvirág Óvodával. Legutóbb két olyan módszert mutattak be a szülőknek és a gyerekeknek, amelyek az iskola különlegességei.

Sebestyén Hajnalka

A szorobánt Illésné Baranyi Márta által ismerhették meg a jelenlévők, sőt ki is próbálhatták a számolásnak ezt az ősi eszközét. A fonomimikával való írást és olvasást pedig Szabóné Bella Katalin mutatta meg a gyerekek segítségével. 

szorobán, Wéber Ede Általános iskola, Napsugár óvoda
Szorobánnal is tanulnak a wéberes diákok
Forrás: Beküldött fotó

A programban aktívan részt vállaltak a diákok is, akik között két negyedik osztályos is volt. Ők már a tehetséggondozás keretein belül tartott foglalkozásokon számolnak. Az iskola-óvoda program e hét csütörtökön folytatódik az Oviolimpiával. Az iskolába a nagycsoportosokat fogadják. 

A Wéberesek zene terén is kiváló eredményeket tudnak felmutatni. A Líra Zeneiskola tavaszi tanszaki koncertjét a napokban tartották meg. A tanulók ismét kitettek magukért, igazi örömzenélésben vehetett részt a közönség. Bemutatkoztak a furulyás, fuvolás, gitáros és szintetizátoros gyerekek, akiket Kiss Eleonóra, Béres László és Kállai Mihály pedagógusok készítettek fel. 

Mindezek mellett a második osztályosok a tavaszi szünet előtt meglátogatták a Kecskeméti Rajzfimstúdiót, ahol bepillantást nyerhettek a rajzfilmkészítés világába, a kezdetektől a számítógépes animációig. Az alsó tagozatos gyerekek pedig megtekinthették A ravasz rokon című bábelőadást, a Református Egyházközösség jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában