Környezeti nevelés

2024.04.09. 20:55

Javában készülnek a madárodúk a Vári-szakképzőben

Jó ütemben haladnak a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskolájának asztalos tanulói a madárodúk készítésével. Az odúkat hamarosan kihelyezik a város különböző területeire, ahol a madarak fészkelését segítik majd.

Pozsgai Ákos

A madárodúk készítése egy hosszútávú hármas együttműködés keretében, a Kiskunhalasi SZC Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium, a Kiskunsági Nemzeti Park és a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület között valósul meg.

Készülnek a madárodúk
Fotó: Pozsgai Ákos

A tanulók a gyakorlati munka során készítik a madarak fészkelését segítő, a szárnyasok igényeinek megfelelő különböző méretű odúkat a szakoktatók és a környezetvédelmi szakemberek iránymutatásai alapján az intézmény Kőrösi úti asztalosműhelyében. A kezdeményezéshez a faanyagot a Kiskunsági Nemzeti park biztosítja, a szakmai segítséget pedig a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület tagjai adják.

A Vári-szakképzőben a környezeti nevelés kiemelt része az oktatásnak, az iskola fennállásának 135. évfordulóján is emlékfát ültettek. Az intézmény 2023-ban elnyerte az Ökoiskola címet is, amellyel az iskolában a diákok bevonásával folyó környezettudatos közösségi tevékenységet ismerték el.

Készülnek a madárodúk
Fotó: Pozsgai Ákos

A környezetvédő szervezetekkel való együttműködés egy több évre szóló projekt, mely keretében többek között a szakképző iskola asztalos tanulói több mint száz darab madárodút készítenek el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában