Beruházás

2024.04.18. 16:53

Megkezdődött a Kopolyai út felújításának második üteme Halason – galériával, videóval

Csütörtökön ismét felvonultak a munkagépek a Kopolyai úton, ahol a Tinódi utcai kereszteződéstől a város határát jelző tábláig újítják fel a forgalmas útszakaszt mintegy kilencszáz méter hosszan.

Pozsgai Ákos

A Kopolyai út a várost a Kunfehértó felé vezető 5412-es úttal köti össze, évtizedek óta nem volt felújítva, nem csupán jócskán elhasználódott mostanra, de keskeny is volt a megnövekedett forgalomhoz. A felújítás első üteme kilencszáz méter hosszan tavaly őszre készült el, a második ütem most kezdődött el, és szintén mintegy kilencszáz méter hosszan, a város határát jelző táblától a Tinódi utcai kereszteződésig készül el.

útfelújítás, Kiskunhalas, Kopolyai út
Megkezdődött a Kopolyai út felújításának második üteme
Fotó: Pozsgai Ákos

Valamivel több, mint 250 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a halasi önkormányzat a Széchenyi 2020 program keretében a felújításra, aminek a teljes költsége mintegy 280 millió forint.

A beruházást a Soltút Kft. végzi, a kivitelezői szerződése márciusban írta alá a polgármester a cég képviselőjével, nem sokkal később át is vették a munkaterületet. A tényleges munkálatok azonban most kezdődtek el, amely során az első ütemben végzett felújításhoz hasonlóan megerősített útalapot készítenek a szakemberek, és öt méterről hét méterre szélesítik az útburkolatot. A felújításhoz mintegy négyezer tonna aszfaltot használnak majd fel. Mindkét oldalon másfél méter széles padkát alakítanak ki. Új útburkolati jeleket festenek majd fel, és új közlekedési táblák helyeznek el.

A Kopolyai út Tinódi utcai kereszteződésében az eddigi háromszög alakú elágazó forgalmi rend megváltozik, helyette normális csatlakozás lesz, és kanyarodó sávokat alakítanak ki, mely biztosítja majd a normál ütemű közlekedést. A felújítási munkálatokkal várhatóan még a nyár végére elkészülnek.

 

A cikkben szereplő videó metalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában