Baja

2024.04.08. 13:26

Közösen imádkoztak a gyerekek emlékhelyén – galériával

Boldogasszony ünnepe előestéjén gyűltek össze a hívek a meg nem született vagy elveszített gyermekek emlékhelyén vasárnap délután. Binszki József atya vezetésével imádkoztak az elveszített vagy meg nem született gyermekekért.

Márton Anna

Csubákné Besesek Andrea hírportálunknak beszámolt arról, hogy az emlékhelyet 2016-ban hozták létre. A park azon elveszített gyermekek emlékének szól, akik valamilyen okból nem születtek meg, vagy valamilyen betegség miatt át kellett élniük a szüleiknek a kicsik elvesztését. Egy érintett család kezdeményezésére létesült az emlékhely, és Binszki József atya, a Szent Péter és Pál apostolok templom plébánosa állt az ügy mellé, így sikerült létrehozni az emlékhelyet. 

ima, emlékhely, gyermek
Közösen imádkoztak a gyerekek emlékhelyén
Fotó: Beküldött fotó

– Azóta minden évben Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe tájékán az atya vezetésével közösen imádkozunk az elveszített gyermekekért. Boldogasszony ünnepe a katolikus egyházban a nőnapot jelöli. Ekkor ünneplik a nőket, az anyákat. Bárki csatlakozhat az eseményhez, aki közösen szeretne imádkozni az ártatlan, elveszített életekért – fogalmazott Csubákné Besesek Andrea. A közös imádságban részeket olvasott fel Kámánné dr. Bari Bernadett, a Fidesz–KDNP polgármesterjelöltje, dr. Zöld László Csabáné és Csubákné Besesek Andrea önkormányzati képviselők. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában