Neumann János Egyetem

2024.04.25. 17:30

Gépészettel és robotikával is ismerkedtek a középiskolás lányok Kecskeméten – galériával

A Neumann János Egyetem GAMF karán csütörtökön a lányoké volt a főszerep. A technológia, a gépészet, a robotika és az informatikai iránt érdeklődő fiatal hölgyek betekintést nyerhettek az egyetemi életbe és a szakmai női képviselői segítségével elképzelhették saját magukat is ezen az alapvetően férfiasnak gondolt területen.

Orosz Fanni Flóra

A Neumann János Egyetem széles palettán kínál képzéseket, perspektívát nyújtva az agrár-, gazdasági, műszaki és informatikai területek iránt érdeklődők számára. Az egyetemen egyre több lány kezdi meg tanulmányait, letéve ezzel karrierje alapjait gépészmérnök, járműmérnök, logisztikai mérnök, mérnökinformatikus hallgatóként; akár duális képzési formában is.  

robotika, szépségipar, Neumann János Egyetem
Gépészettel és robotikával is ismerkedtek a középiskolás lányok Kecskeméten
Fotó: Bús Csaba

Az idei Lányok napján már reggel 9 órától várták az érdeklődő középiskolásokat, akik betekinthettek az egyetem kulisszái mögé, többet tudhattak meg az ipari (és nem csak ipari) robotokról, a szépségiparban használt lézertechnológiáról, és kedvenc telefonos applikációjuk létrejöttéről. A Deák-teremben tartott kerekasztal beszélgetések alatt a résztvevők megismerkedhettek az egyetem női oktatóival, jelenlegi és volt hallgatóival, sikeres nőkkel az ipari szektorból és bátran kérdezhettek is tőlük. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában