Biztonság napja 2024. tavasz

2024.04.03. 20:15

Bűnmegelőzési programot tartanak ÁGOTA Falván

Bűnmegelőzési programot tart Biztonság napja 2024. tavasz címmel április 4-én, 10 órától a gyermekvédelmi gondoskodásban élő fiatalok számára az ÁGOTA Közösség a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitánysággal karöltve ÁGOTA Falván.

Gulyás Sándor

Az esemény illeszkedik a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság, a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató, valamint az ÁGOTA Alapítvány között 2023-ban megszületett együttműködési megállapodás célkitűzései közé. 

Ágota falva, rendőrség, bűnmegelőzés
Bűnmegelőzési programot tartanak ÁGOTA Falván
Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A bűnmegelőzési programokon keresztül olyan tudást szerezhetnek a gyermekek, melyek birtokában a jövőben felelősségteljes döntéseket hozhatnak majd. A Biztonság napja elnevezésű programon a fiatalok megtapaszthatják, hogy hogyan tudnak csapatban, hatékonyan összedolgozni társaikkal.

A rendőr-főkapitányság mellett több más szervezet is színesíti a programot. A Kiskunsági Nemzeti Park munkatársai szituációs játékokkal készülnek, az Argos Állatvédelmi Közhasznú Egyesület tagjai a házi kedvencek felelős tartásáról, és az állatvédelemről készülnek hasznos információkkal, valamint egészségügyi ismeretekkel is gazdagodhatnak a résztvevők. A fiatalok többek között biciklis ügyességi játékokon, tűzoltóversenyen, és sportos vetélkedőkön vehetnek részt. Megismerkedhetnek a rendőri munkával, kipróbálhatják például a részegszemüveget, különböző védőeszközöket, és egy KRESZ-kvízt is kitölthetnek majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában