Tájékoztatás

2024.04.25. 16:43

Aszfaltozási munkák miatt korlátozzák a forgalmat Kecskeméten

Az Építési és Közlekedési Minisztérium közleménye szerint április 27-én, szombaton 7:00 óra és 17:00 óra között aszfaltozási munkálatokat végeznek Kecskeméten, a Mária körút – Dózsa György út – Árpád körút csomópontjában, melynek következtében az ideiglenes forgalmi rend módosul.

Horváth Péter

Szombat reggeltől a csomópont nyugati, Dózsa György út felőli ágát teljes szélességében lezárják. A nagykörúton irányonként egy forgalmi sávot alakítanak ki, melyeken mindkét irányba egyenesen lehet haladni, illetve a Petőfi Sándor utca felé biztosított a kanyarodás. A Petőfi Sándor utcáról csak jobbra a Mária körútra, balra  pedig az Árpád körútra tudnak tovább haladni a közlekedők. Az egyenes haladást a Dózsa György út irányába korlátozzák.

forgalomkorlátozás, aszfaltozás, útlezárás
Fotó: Shutterstock.com / illusztráció

A közlemény szerint az aszfaltozás során a Dózsa György úti ágon lévő gyalogos-átkelőhely kivételével mindhárom gyalogos-átkelőhelyet jelzőőrös irányítás biztosítja. A csomópontban lezárt Dózsa György úti gyalogátkelőhely helyett a Boldogasszony téri jelzőlámpás gyalogos átkelőhelyen keresztül lehet a Dózsa György úton átkelni.

A minisztérium közleményében  felhívja a figyelmet arra, hogy a nagykörúti két gyalogos-átkelőhely esetében  az átkelés bizonyos időszakokban korlátozott lehet, ugyanakkor egyszerre nem zárják le mindkét gyalogátkelőhelyet A jelzőlámpák ebben az időszakban nem üzemelnek, a csomópontban mind a gépjárműves és a gyalogos forgalmat jelzőőr irányítja majd.

A lezárás során a forgalmat az Árpád körút – Küküllő utca – Ipoly utca – Dózsa György út útvonalra terelik. A menetrend szerint közlekedő helyi és helyközi autóbuszok járatai is ezen az útvonalon közlekedek majd, így a Katona József Gimnázium előtt lévő autóbusz-megállóhelyen a buszok ebben az időszakban nem állnak meg, azok kimaradnak. Az autóbusz közlekedésről a Kecskeméti Közlekedési Központ Kft., valamint a Volánbusz Zrt. honlapján tájékozódhatnak az utasok.

A csomópont keleti oldalát előreláthatóan május 4-én, szintén szombaton 7:00 óra és 17:00 óra között aszfaltozzák. Az erre az időszakra érvényes forgalomkorlátozásról később ad tájékoztatást. A teljes útszakaszon sebességkorlátozás és előzési tilalom van érvényben a kivitelezési munkák teljes befejezéséig – olvasható a minisztérium közleményében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában