Katona József Könyvtár

2024.04.12. 19:46

André Ferenc látogatott Kecskemétre a magyar költészet napján

André Ferenc költő, műfordító, szerkesztő, irodalomszervező, slammer, a Látó folyóirat szerkesztője látogatott el a magyar költészet napján, április 11-én a Kecskeméti Katona József Könyvtárba, ahol a költészet szerelmeseivel együtt töltötte a délutánt.

Orosz Fanni Flóra

Bár előre nem látható okok miatt az előadás minimális csúszással kezdődött, a megyei könyvtárba ellátogató költészet kedvelőket még ez sem tántorította el a felejthetetlen irodalmi esttől. André Ferenc eddig több mint száz irodalmi és slam poetry rendezvény szervezésében vett részt. Rendszeres fellépője kulturális eseményeknek az egész Kárpát-medencében, többek közt Csíkszereda, Debrecen, Sepsiszentgyörgy, Győr, Dunaszerdahely, Komárom, Budapest közönsége is megismerhette. 2013-tól publikál verseket, 2014-től műfordításokat kortárs román irodalomból. Első kötete 2018-ban jelent meg a Jelenkor Kiadónál Szótagadó címmel. Legújabb, tavaly megjelent könyvéről, a Kepler horoszkópírás közben letér a pályáról című verseskötetről, valamint költészethez való viszonyáról, világirodalomról, olvasásról, lapszerkesztésről a költővel Pál Sándor Attila, a Forrás szerkesztője beszélget – számolt be a megyei könyvtár.

André Ferenc, költő, magyar költészet napja
André Ferenc költő látogatott el a magyar költészet napján, április 11-én a Kecskeméti Katona József Könyvtárba
Fotó: Orosz Fanni

A Katona József Könyvtár eseménye ingyenesen látogatható volt. André Ferenc a költészet napján látogatta meg kecskeméti közönségét, akivel a Forrás folyóirat szerkesztője, Pál Sándor Attila beszélgetett alkotásról, frissen megjelent verseskötetéről valamint általánosságban a líra XXI. századi szerepéről és súlyáról.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában