Kecskemét

2024.03.17. 10:19

Hatszáz évelő növényt ültetett a Zöld Küldetés és a Városszépítő Egyesület

Közel negyven fajta, összesen hatszáz tő évelő növényt ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület tagjai és önkéntesei a Centrum áruház körüli ágyasokban szombaton.

Orosz Fanni Flóra

Cickafark, sásliliom, bíbor kasvirág, széleslevelű csillagmeténg, csenkesz, tűzgyöngyvirág, homoki hajperje, ráncoslevelű gólyaorr – többek között ilyen évelők kerültek az ágyásokba a két egyesület lelkes tagjainak és önkénteseinek köszönhetően, akiket az időről-időre eleredő eső sem riasztott vissza egy kis kertészkedéstől a városközpontban.

virágültetés, évelő növény, városszépítő egyesület, zöld küldetés
Közel negyven fajta, összesen hatszáz tő évelő növényt ültettek el a Zöld Küldetés Egyesület és a Kecskeméti Városszépítő Egyesület tagjai és önkéntesei a Centrum áruház körüli ágyasokban
Forrás: Zöld Küldetés Egyesület

A munkálatokat a Zöld Küldetés Egyesület szervezte, a növények beszerzését Király József önkormányzati képviselő támogatta képviselői keretéből 300 ezer forinttal, a Hegede Kertészet pedig 300 növényt ajánlott fel, így összesen 600-at tudtak a résztvevők elültetni, elsősorban pótlás gyanánt, ugyanis a sózás és túlzott mulcsolás miatt sok növény kipusztult a 2020 őszi ültetés óta – osztotta meg büszkén honlapján a Zöld Küldetés Egyesület.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában