Kecskemét

2024.03.14. 10:47

A véderdőkben ültetnek őshonos fákat – galériával

Kecskeméten a Milliomodik hektár erdőben szerdán megkezdődött a lakossági faültetés, Szabó Lajos erdőmérnök vezetésével. Csütörtökön az Izsáki úti, szombaton a katonatelepi véderdőben folytatják.

Sebestyén Hajnalka

Mint arról már beszámoltunk Kecskemét három véderdőjében a lakossági faültetések keretében 700 darab őshonos facsemetét ültetnek el. Az ültetendő fafajok: mezei szil, vénic szil, mezei juhar, vadkörte, kocsányos tölgy, sajmeggy, kökény. 

IMG_6503
Szabó Lajos erdőmérnök
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Szabó Lajos erdőmérnök, Kecskemét Város erdeinek erdészeti szakirányítója elmondta: többcélúak a lakossági faültetések. Egyrészt fejlesztik a véderdő állapotát, a véderdő funkcióját, klímavédelmi képességét, növelik a biodiverzitását. A másik célja: a közösség és a véderdő kapcsolatának erősítése, valamint harmadsorban tájékoztatni a lakosságot a város erdőkezelési koncepciójáról, erdészeti tevékenységéről.

A lakossági falültetési program szerdán, a Széchenyivárosban a Milliomodik hektár erdőben indult el. Szabó Lajos tájékoztatója után kezdetét vette a faültetés. A közeli Lánchíd Általános Iskolából több gyermek és pedagógus is kivette részét a munkából, valamint Szamler László és Nemcsik Mátyás önkormányzati képviselő.

A faültetések előtt a diákok a területről az eldobott szemetet is összegyűjtötték. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában