Megbeszélés

2024.03.08. 16:50

Szorosabbra fűznék kapcsolatukat a kecskeméti szervezetek

Közös évindító megbeszélést tartottak a polgárőrség, a Kecskeméti Városrendészet, a rendőrség és a kecskeméti önkormányzat képviselői pénteken Kecskeméten, a Granada Hotelben.

Horváth Péter

A fórumot a Kadafalvi Polgárőr Egyesület titkára, Kovács László kezdeményezte, aki hosszú évek óta szervezi a kecskeméti és környékbeli polgárőr egyesületek rendőrséggel közös akcióit, melyek a megyeszékhely külterületét, és az agglomerációt, illetve annak tanyavilágát érintik. Néhány esztendővel ezelőtt pedig csatlakozott az akciókhoz a Kecskeméti Városrendészet is. A közös ellenőrzésben a Helvéciai, a Ballószögi, a Hetény Vezér és Hírös Polgárőr Egyesületek vesznek részt, melyek képviselői szintén jelen voltak.  

20240308_Polgaror forum_kecskemet_HP_PN.07
Idén kiemelt figyelmet fordítanak a külterületek biztonságának fokozására
Fotó: Horváth Péter

Kovács László elmondta, hogy hogy a megbeszélés egyik célja, hogy szorosabbra fűzze a kapcsolatot a Kecskeméten tavaly alakult Közbiztonsági Fórummal, emellett az elkövetkező időszakok szolgálatairól esett szó.

A szolgálatok során a külterületek biztonságára figyelnek, elszabadult háziállatokra figyelmeztetnek, esetleges befogásukban segédkeznek. Kovács László arról is beszélt, hogy a polgárőrség az idei évben kiemelt figyelmet fordít a külterületek biztonságának fokozására, és az illegális hulladéklerakók felderítésére. A titkár hangsúlyozta, hogy a kadafalvi egyesületnek van siklóernyős polgárőre, aki rendszeresen a magasba emelkedik majd, hogy madártávlatból végezze a felderítést.

20240308_Polgaror forum_kecskemet_HP_PN.05
Fotó: Horváth Péter

Dr. Német Zsolt, a Kecskeméti Városrendészet vezetője elmondta, hogy a szervezetek szoros együttműködése garantálja az érintett települések közbiztonságát, amit elősegítenek a péntekihez hasonló fórumok. Rendszeresen előkerülő téma a garázda jellegű magatartás, a parkolási rend kérdése, a kecskeméti megnövekedett forgalom, illetve az illegális hulladéklerakás problémája.

20240308_Polgaror forum_kecskemet_HP_PN.06
Fotó: Horváth Péter

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere elmondta, hogy a fórum kiváló lehetőséget nyújt az együttműködő szervezetek közötti kapcsolat szorosabbá tételére, ami hozzájárul a polgárok biztonságához. A polgármester hangsúlyozta, hogy az együttműködők kiegészítik egymást, növelve ezzel a kapacitást, és a közterületi jelenlétet. Kiemelte, hogy nyolc polgárőr szervezet működik Kecskeméten, mintegy 250 aktív taggal, akik önkéntesen óvják a lakosság biztonságát. Mit fogalmazott, az is cél, hogy még többen csatlakozzanak e szervezetekhez, ami témaként is megjelent a fórumon.

Az eseményen dr. Mák Kornél, a Kadafalvi Polgárőr Egyesület elnöke beszédében köszönetet mondott a szervezetek együttműködéséért, és azért, hogy Kecskemét önkormányzata jelentős összeggel támogatja a kecskeméti polgárőr egyesületeket. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában