Bács-Kiskun

2024.03.06. 12:45

Nosztalgiázzon velünk: Így készültek a nemzetközi nőnapra hatvan éve

Hamarosan itt a nőnap. Bács-Kiskun vármegyében március 8-án közel 255 ezer lányt, nőt lehet megköszöntenie a fiúknak, férfiaknak legalább egy szál virággal. A piaci árusok, a kertészetek, a virágboltosok készülnek a neves napra. Bár ez nem hivatalos ünnep, mégis a férfiak többsége számon tartja március 8-át. Hatvan éve a Petőfi Népében az ünneppel kapcsolatos készülődésről ez a cikk jelent meg március 1-jén.

Barta Zsolt

„Megyénkben is hozzáláttak a nemzetközi nőnap ünnepségeinek előkészítéséhez. A termelő-szövetkezetek lányai és asszonyai a március 8-i ünnepi programot összekapcsolják a tavaszi mezőgazdasági munkák előkészítésével, a munkaverseny tavalyi tapasztalatának és az idei törekvéseik megvitatásával. 

nőnap, köszöntés, Petőfi Népe, ünnep
Így készültek a nőnapra hatvan évvel ezelőtt
Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Kunszentmiklóson március 7-én este 7 órakor rendezik meg a község dolgozó nőinek gyűlését, Szabadszálláson március 12-én kerül sor a helyi Lenin Tsz-ben munkaértekezlettel egybekötött nőnapi ünnepségre, Baján március 7-én a nők ünnepi gyűlésén Varga Antal elvtárs, a városi pártbizottság titkára mond beszédet. 

A megyeszékhelyen, a városi nőtanács helyiségében március 9-én több, eredményes munkál végző paraszt-, munkásasszonyt, pedagógust, háziasszonyt, vállalati dolgozót lát vendégül a nőtanács. Az ünnepség résztvevőit a Kecskeméti Óvónőképző Intézet tanulói műsorral köszöntik. A kecskeméti termelő- szövetkezetekben ugyancsak a nők moszkvai világkongresszusának határozatai alapján rendezik meg a nőnapi ünnepségeket. A sok asszonyt, leányt foglalkoztató kecskeméti üzemekben, köztük a cipőgyárban is, március 8-án kis ajándékokkal kedveskednek az ünnepelteknek.” 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában