Micimackó Mesemondó Találkozó

2024.03.08. 14:52

Közel húsz óvodás mondott mesét a kecskeméti találkozón – galériával, videóval

27. alkalommal rendezték meg a Micimackó Mesemondó Találkozót a kecskeméti Forradalom utcai óvodában pénteken. A rendezvényre 19 kecskeméti óvodás érkezett.

Lizik-Varga Katalin

A találkozó megnyitóján elsőként Ludányiné Körtvélyesi Gyöngyike megbízott intézményvezető-helyettes köszöntötte a megjelenteket. Beszédében köszönetet mondott Engert Jakabnénak, Kecskemét polgármesterének, az önkormányzat által adományozott összegért, melyből mesekönyveket vásároltak a találkozón részt vevő gyermekek számára. 

mesemondó, találkozó, verseny
Közel húsz óvodás mondott mesét a kecskeméti találkozón 
Fotó: Lizik-Varga Katalin

Az intézményvezető-helyettes hangsúlyozta a találkozó fontosságát. Kiemelte: a mesélés fejleszti a gyermek szókincsét, formálja gondolatvilágát, világnézetét. Mesélés közben a gyereknek használnia kell a képzeleterejét, a saját fantáziavilága szerint alkotja meg a szereplőket, helyszíneket, szituációkat. A mese az érzelmi intelligencia fejlesztésének a legfontosabb eszköze – tette hozzá.

A jelenlévőket Engert Jakabné, Kecskemét alpolgármestere is köszöntötte, aki beszédében egy személyes élményt is megosztott a gyerekekkel. Az alpolgármester elmesélte, hogy az első mesekönyvét még mindig őrzi, abból olvasott a gyermekeinek és az unokáinak is. Hozzátette, hogy amikor a gyermekek mesét mondanak, hagyományt őriznek. A mesék tanításában pedig úgy véli nagy szerepe van a szülőknek, a nagyszülőknek és az óvodapedagógusoknak is.

Ludányiné Körtvélyesi Gyöngyike köszöntötte a zsűri tagjait is. Elsőként Butka Gábornét, a Micimackó Mesemondó Találkozó megálmodóját, majd Laczkó-Zsámboki Angélát, a Széchenyivárosért Egyesület vezetőjét, akinek köszönetet is mondott a felajánlott virágokért, ajándékokért. Az intézményvezető-helyettes továbbá üdvözölte Bakó Andrea és Katus Bernadett pedagógusokat, valamint Patkós Ferencné Katika és Prikkelné Donkó Melinda óvodapedagógusokat is. Köszöntötte Obbágy Tibornét, az intézmény egykori igazgatóját és Kapásné Pusztai Editet az óvoda jelenlegi vezetőjét.

Mielőtt a gyermekek elkezdték a mesemondást, megnézhették Böde-Harkai Csilla néptáncpedagógus és a Forradalom utcai óvoda kis táncosainak napcsalogató műsorát. Kedvcsinálóként a jelenlévők közösen elénekelték Halász Judit Micimackó című dalát is.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában