Kiskunmajsa

2024.03.15. 20:40

Hatalmas siker volt a „Március idusán” című előadás – galériával

A nemzeti ünnep napján a Konecsni György Művelődési Központ volt a helyszíne a városi megemlékezésnek.

Tapodi Kálmán

Patkós Zsolt polgármester ünnepi beszédét követően a Sergő zenekar és a Mayossa Hagyományőrző Egyesület tagjainak „Március idusán” című előadását láthatta a közönség. 

nemzeti ünnep, műsor, Kiskunmajsa
A nemzeti ünnep napján a Konecsni György Művelődési Központ volt a helyszíne a városi megemlékezésnek. 
Fotó: Tapodi Kálmán

Mint a fellépő zenekarról elhangzott: alapvető céljaik között kiemelt szerepet kap a magyar népzene minél szélesebb közönség elé való eljuttatása oly módon, hogy az a mai ember számára is befogadható legyen, újragondolt tematikára építve. Az előadás során a Sergő zenekar –Teifel Zsolt nagybőgő, a kiskunmajsai kötődésű Kató Gábor zenekarvezető, brácsa és  Juhász András prímás  – mellett, színpadra lépett Johan János, a 100 tagú Cigányzenekar vezető prímása, aki csütörtökön a nemzeti ünnep alkalmából  Magyar Ezüst Érdemkereszt polgári tagozat kitüntetésben részesült,  Vadász Károly világhírű cimbalomművész, Suki Antal klarinétművész, valamint Juhász Bence színművész. Továbbá a műsorban közreműködött  Juhász Eszter és  Szekeres Kamilla Apollónia ének. A nagysikerű előadást követően, a főtéri Petőfi-szobornál, koszorúzással  zárult a majsai megemlékezés.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában