Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület

2024.03.12. 17:15

Bajban a halasi kutyamentők: elfogyott az összes pénzük

Nem először fordul elő, hogy az utolsó forintokat költi a befogadott védenceire a Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület. Most azonban a korábbiaknál is nagyobb szükségük lenne a támogatók segítségére, lassan elfogy az összes eledel, nem tudni, hogy jövő héttől miből vesznek eledelt az egyesület telephelyén lévő hetven kutyának.

Pozsgai Ákos

Tízenhét éve működik a Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület, voltak nehéz idők korábban is, az utóbbi időben azonban jelentősen megnőtt feladatuk. Szinte nincs olyan nap, hogy ne kérnének tőlük segítséget bántalmazott, magukra hagyott kutyák elhelyezésében és ellátásában.

Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület, támogatás, segítség
Bajban a halasi kutyamentők: elfogyott az összes pénzük
Fotó: Shutterstock

– Több a beteg, segítségre szoruló állat, a gyógyászati költségek a többszörösére nőttek, de kétszer-háromszor annyit kell költeni állateledelre, energia költségekre és üzemanyagra is – mondja Nemes Lívia, a Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület elnöke, aki néhány éve vette át a szervezet irányítását.

Arra panaszkodik, hogy hiába van az egyesületünknek a közösségi oldalon több mint kilencezer kedvelője, ez a szám a befolyt adományok összegében messze nem tükröződik és az adó egy százalékból származó bevétel is elenyésző az egész évi kiadáshoz képest. – Ha a követőink fejenként csak havi ötszáz forinttal hozzá tudnak járulni a mentett állatok ellátásához, az már komoly segítséget jelentene az egyesületnek – sorolja a jelenlegi rendkívül nehéz anyagi helyzetből való kijutás egyik lehetséges módját Lívia, aki rendszeresen a családja saját pénzét teszi be, hogy fizetni tudják a beérkező számlákat hasonlóan a többi állatvédő aktivistához. 

– Szükség lenne további ideiglenes befogadóra is, de a legnagyobb segítség a rendszeres, kiszámítható támogatás lenne

 – mondja az egyesület elnöke, akitől megtudtuk azt is, hogy jelenleg hetven kutya van az egyesület gondozásában, akiket etetni kell, és közülük soknak a gyógykezelését is fizetni kell.

A Kiskunhalasi Kutyamentő Egyesület adószáma: 18364145-1-03, számlaszáma: IBAN HU72: 10101047-15076800-01003005.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában