Útinform

2024.03.12. 07:10

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást keddre vonatkozóan.

Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- Budapest felé, Lajosmizse térségében karbantartási munkákat végeznek. A 68-as és a 63-as kilométer között a belső sávot lezárták és sávelhúzással a külső és leállósávon halad a forgalom. 
- Örkény és Lajosmizse között tisztítják fénytörő hálót. Röszke felé, az 51-es és a 60-as kilométer között a külső sávot 13.00 óráig szakaszosan lezárják.
- Ezt követően Budapest felé folytatódik a munka. Az 56-os és a 45-ös kilométer között délután 3.00-ig a belső sávban dolgoznak. 
- Inárcs és Örkény között javítják a burkolatot. A 40-es, a 49-es, majd az 52-es kilométernél dolgoznak a nap folyamán. A Röszke irányába tartókat rövid szakaszon a belső sávba terelik. 
- A sövényt vágják Kiskunfélegyháza térségében. A 107-es és a 101-es kilométer között délelőtt a főváros felé, délután Röszke irányába kell sávlezárásra számítani. 
- Kecskemét elkerülő szakaszán, a 87-es kilométer közelében egy ellenőrző portált szerelnek. ½ 10-től 15.00 óráig Röszke felé a külső sávba terelik a járműveket. 
- A Csengelei pihenő után, a 135-ös kilométernél kátyúznak. Szeged felé néhány száz méter hosszan csak a külső sáv járható. 
 

Főutak:

Az 5-ös főúton Táborfalvánál kábeleket fektetnek. Napközben útszűkület mellett dolgoznak, ezért a sebességet is jelentősen lecsökkentették.

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán, a 86-os kilométernél útépítők dolgoznak, a fél útpályát lezárták, így irányonként csak egy-egy sáv járható.

A 44-es főúton, Nyárlőrincnél, a 17-es kilométernél a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. 8 órától 16 óráig, több alkalommal 5-10 percre a forgalmat is megállíthatják.

Az 51-es főúton Apostag és a dunaegyházi elágazás között javítják a burkolatot. A 77-es és a 81-es kilométer között sávlezárás mellett dolgoznak. Szükség esetén jelzőőrök irányítják az autósokat.

Az 52-es főúton, Fülöpszállás térségében a vasúti átjárót javítják. A 35-ös kilométernél augusztus végéig a forgalmat helyben ideiglenes kiépített terelőútra irányítják.

Az 53-as főúton
- Soltvadkert határában, a 34-es kilométernél, illetve a 40-es kilométernél is csomópontot építenek. Ez okból kifolyólag a fél útpályát lezárták.
- Soltvadkert-Selymes városrészében, a 42-es kilométer közelében lezárták a vasúti átjárót, mert felújítják. A forgalmat egy közelben megépített ideiglenes átjárón keresztül terelik. A nyomvonalváltozás miatt jelentős sebességkorlátozást vezettek be. A munka várhatóan augusztusig tart.

Az 54-es főúton
- Soltvadkert határában, a 43-as kilométernél körforgalmú csomópontot építenek. Várhatóan a hónap közepéig félpályán, jelzőlámpás irányítás mellett haladhat a forgalom. 
- Keceltől északra, az 55-ös kilométer közelében a szalagkorlátot cserélik. A munkaterületnél egy sávon, irányonként váltakozva halad a forgalom. 
- Császártöltés közelében, a 71-es és a 73-as kilométer között építési munka miatt a fél útpályát lezárták.
- Hild térségében, a 81-es kilométernél a közlekedésre veszélyes fákat vágják ki. 7.30-tól 15 óráig, több alkalommal 5-10 percre a forgalmat is megállíthatják.

A 441-es főúton, Nagykőrösön, a 17-es kilométernél körforgalmú csomópontot építenek. Félpályás lezárás van érvényben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában