OMSZ

2024.03.19. 14:43

A horgászok mentették meg idős sporttársuk életét Bács-Kiskunban

Barátaival horgászott az a 70 év körüli férfi, akihez hétfő délután kérték bajtársaink segítségét Bács-Kiskun vármegyébe. A férfi minden előzmény nélkül összeesett, így társai rögtön hívták is a mentőket – számolt be közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat (OMSZ).

Tapodi Kálmán

Mint írták: „mentésirányító bajtársunk utasításai szerint megvizsgálták a férfit, aki már nem lélegzett, így a telefonos instrukciók alapján a rémült horgászok megkezdték barátjuk újraélesztését. Egymást váltva küzdöttek a beteg életéért, amíg a mentőegység a helyszínre érkezett, majd emelt szinten folytatódott az életmentés.”  Az OMSZ örömmel tudatta, hogy az időben megkezdett mellkasi nyomások végül sikerre vezettek és a beteget stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők.” Hogy hol történt az életmentés a híradásból nem derült, de a lényeg, hogy sikeres volt a közös segítségnyújtás. Hála minden közreműködőnek!

Országos Mentőszolgálat, életmentés, mentő
Egy 70 év körüli férfi életét mentették mg Bács-Kiskunban
Fotó: Országos Mentőszolgálat / illusztráció

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában