Összefoglaló

2024.03.14. 21:05

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 14.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Zenés megemlékezést tartottak a Kunszállási Mosolyvár Óvodában az 1848–49-es forradalom és szabadságharc évfordulójának alkalmából csütörtökön.

megemlékezés, műsor, forradalom és szabadságharc
A szabadságharc hőseire emlékeztek a kunszállási óvodások 
Fotó: Parázsó Viktória

A filmszínházak március 14-től vetítik a hazai filmgyártás legnagyszabásúbb produkcióját, az 1848. március 15-i forradalomról és a márciusi ifjakról szóló Most vagy soha! című filmet. A szuperprodukcióban Koltai-Nagy Balázs, a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színművésze alakítja a fiatal Jókai Mórt. Vele beszélgettünk arról, hogy milyen volt eljátszani az ifjú írót, hogyan találta meg a szerep, mennyire érzi otthonosan magát egy filmforgatáson, vagy mit szeret a kosztümös filmekben.

A Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában március 14-én délelőtt tartottak ünnepi megemlékezést az intézmény óvodásainak részvételével.

A Kecskeméti Atlkétika és Rugby Club akadályfutója, Palkovits István országos csúccsal kezdte az új esztendőt, mely során két nagy eseményre is készül.

Március 14. és április 14. között zajlik a Kecskeméti Tavaszi Fesztivál. A 39 alkalommal megrendezett tavaszi fesztivál idén Világhírös Kecskemét mottót kapta. A szervezők bíznak benne, hogy e jelmondat méltóan tükrözi a program dömpinget, amellyel várják a kultúra szerelmeseit. A részletek, egyes program elemek megismerhetők a Hír FM kecskeméti adásából, melyet Vizi Zalán szerkesztő-riporter állított össze.

Március 15-én, pénteken Kecskeméten, a Katona József Könyvtár épülete előtt a Jel című szobor avató ünnepsége idejére a Kiskörút a Jókai utca és a Fráter György utca közötti szakaszt lezárják a járműforgalom elől 9:20 és 10:00 óra között.

– Március 15. a hazaszeretet napja, hiszen a nemzetté válás, a nemzettudat kialakulása a reformkorra, illetve az 1848-49-es forradalom és szabadságharc időszakára tehető – hangsúlyozta a KDNP parlamenti frakcióvezetője, a Honvédelmi Sportszövetség elnöke csütörtökön a bajai Honvédelmi Sportközpont bejáratánál, Magyarország első hadügyminisztere, Mészáros Lázár emléktáblájának avatásán.

Foktő térségében csütörtökön megtartották a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében épülő Kalocsa-Paks Duna-híd hordógurítását. Az építőipari hagyományokat követő eseményre azt követően kerülhetett sor, hogy idén januárban a közel 1 km-es építményen teljesség vált a pályalemez – számolt be az eseményről a magyarepitok.hu portál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában