Kecskeméti Református Pálmácska Óvoda

2024.03.14. 17:08

Ünnepi megemlékezést tartottak az óvodások Kecskeméten – galériával

A Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában március 14-én délelőtt tartottak ünnepi megemlékezést az intézmény óvodásainak részvételével.

Lizik-Varga Katalin

Az óvoda Halacska csoportjának előadása lenyűgözte a közönség soraiban helyet foglaló kicsiket. A gyermekek nagy figyelemmel hallgatták a társaik által előadott  katonadalokat, Petőfi Sándor Nemzeti dalát, a szép verseket és énekeket.

IMG_5491
A Kecskeméti Református Pálmácska Óvodában március 14-én délelőtt tartottak ünnepi megemlékezést
Fotó: Lizik-Varga Katalin

A felkészítő óvodapedagógusok szerint, a gyerekek izgatottan várták nemzeti ünnepünket, ugyanis műsorukat már hetekkel ezelőtt elkezdték gyakorolni. Természetesen az intézmény összes csoportjában nagy figyelmet fordítottak arra, hogy nemzeti ünnepünk előtt a kicsik megismerjék jelképeinket, az elmúlt hetekben többek között rajzokat, kokárdákat, zászlókat készítettek, népdalokat énekeltek.

Fontos, hogy ezekkel a tevékenységekkel és az ünnepi készülődéssel segítettek elültetni a gyermekekben a hazaszeretet csíráját.

Az óvodában történt megemlékezést követően a csoportok elsétáltak a Kossuth szoborhoz, ahol kitűzték alkotásaikat és a helyszínen énekekkel, versekkel folytatták az ünneplést.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában