Összegzés

2024.03.26. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 26.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Teljesen megújult a kecskeméti Pöttyös Bölcsőde Klapka utcai épülete. Az új csoportok szeptembertől immár egy gyönyörű, modern és energiatakarékos módon átépített bölcsiben kezdhetik a következő nevelési évet. Az épület sajtónyilvános helyszíni bejárását kedden tartották.

Megújult Kecskemét legrégebbi bölcsődéje
Fotó: Bús Csaba

Még mindig lehet jelentkezni a Tündérszépek szépségversenyre. A megméretésre jelentkező hölgyeknek most a kecskeméti Csató Roland, fodrász, Session stylist, a 2017-es Fodrász Magyar Bajnokság második helyezettje ad tanácsokat például a hajuk ápolását illetően.

Kunságból a Hegyaljára. Ezzel a címmel hirdette meg a Magyar Borok Katedrálisa a borbemutatóját, amit Zöldi-Kovács Árpád tartott a Hungarikum Liget Borkatedrálisában. Akik részt vettek rajta, azok nem csalódtak, mert nem mindennapi élményben volt részük.

A Kecskeméti Járási Ügyészség rablás és kábítószer birtoklás miatt vádat emelt egy férfival szemben. Az elkövető hajnalban, kábítószer fogyasztást követően az utcán dizájner drogot követelt ismerősétől, majd miután visszautasították, hátulról ököllel rátámadt és elvette az értékeit.

Bár a húsvéti készülődés miatt ezen a héten kevesebb programon vehetünk részt, mégis egytől-egyik mindegyik megtörheti a szürke hétköznapokat.

Minden húsvétkor ugyanaz a jól bevált menü kerül terítékre, mégis még a legrutinosabb háziasszonyokban is merülnek fel olykor kételyek, például a sonka főzésével kapcsolatban. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy mire is érdemes odafigyelni.

Brüsszelben továbbra is azon dolgoznak, hogy ellehetetlenítsék Európa agráriumát, és helyette az Ukrajnában működő globális nagyvállalatoknak akarnak kedvezni – jelentette ki Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke Jánoshalmán egy gazdafórumot megelőző sajtótájékoztatón.

Az elmúlt öt évben rengeteg megkeresést, jelzést kaptak a lakosoktól azzal kapcsolatban, hogy nem jó irányba haladnak a dolgok, Baja letért a fejlődés útjáról. A Fidesz-KDNP ezért szélesebb körben is kikérte a bajaiak véleményét, ez év elején kérdőívet állítottak össze, amelyben összegyűjtötték a város következő évtizede szempontjából fontos kérdéseket. A céljuk az volt, hogy közösen alkossanak programot az itt élőkkel. Építsük közösen Baja jövőjét! címmel fogalmazta meg terveit a Fidesz-KDNP és juttatta el a bajaiakhoz.

Jelöltbemutató sajtótájékoztatót tartott a Szövetség a Hírös Városért Egyesület kedden a kecskeméti Három Gúnár Rendezvényházban.

Kiskunmajsán, a Kuksós utcába riasztották a tűzoltókat kedden délután. A lángok átterjedtek a családi ház tetőszerkezetére is. A tűzben egy ember megsérült.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában