Szőlőhegyi bormustra

2024.03.06. 18:30

Ha március, akkor Solti Tavaszi Napok

Harminckettedik alkalommal rendezi meg a helyi önkormányzat a Solti Tavaszi Napokat. A programsorozat kedden borversennyel indult. 

Gulyás Sándor

A díjkiosztót és borkóstoló vacsorát pénteken 18 órakor tartják meg. A hagyományos „Szőlőhegyi bormustrára” vasárnap 15 órakor kerül sor a Solti Szőlőhegyért Egyesület szervezésben a Civil Szerveztek Házánál. A kulturális rész március 11-én indul. 

bor, tavasz, Solt,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

Az önkormányzat dísztermében Gergely Róbert kétszeres EMETRON-díjas énekes, színész lép a közönség elé. A „Dúdold velem című” nosztalgia műsor 18 órakor kezdődik. Másnap Császár Levente mesemíves rendhagyó irodalomórájára kerül sor. A szerző a Bács-Kiskun vármegyei Meseföld című gyűjteményét mutatja be délelőtt, a nap második felében az általános iskolások bizonyíthatnak a Duna-melléki Petőfi szavalóversenyen. Március 13-án, szerdán az Életet az Éveknek Nyugdíjas Klubok Bács-Kiskun Megyei Egyesületének XXII. vers-és prózamondó versenyét tartják meg. Csütörtökön Nyári Krisztián író, irodalomtörténész rendhagyó irodalomórára és könyvbemutatóra várja az érdeklődőket. A tavaszi napok legkiemelkedőbb eseménye, a városi kitüntetések átadása lesz. Az ünnepség március 15-én 16 órakor kezdődik, beszédet mond és az elismeréseket átadja Németh István polgármester. Közreműködnek a Vécsey Károly Általános Iskola Kissolti tagintézményének diákjai. A rendezvénysorozat másnap a XVI. Baráti Dalos Találkozóval zárul.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában