Kecskemét

2024.03.25. 17:41

A Grapevine tánciskola mintegy száz tanítványa táncolt a makói elődöntőn

A kecskeméti Grapevine Tánciskola minden évben részt vesz a Táncpedagógusok Országos Szövetsége által szervezett Országos Táncművészeti Fesztiválokon. Fantasztikus eredményekkel tértek haza a hétvégén a XXIII. Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjéről is, a fiatal tánctehetségek a dobogóra is felállhattak.

Sebestyén Hajnalka

Huszár Ildikó, a Grapevine Tánciskola vezetője örömmel adott számot eredményeikről. 

Grapevine Tánciskola, verseny
Grapevine Tánciskola a XXIII. Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjén
Fotó: Kapott fotó

– Ezen fesztiválok rengeteg amatőr, és a professzionális táncos életre készülő táncost mozgatnak meg évről-évre, felkészítő táncpedagógusaikat pedig egyre színvonalasabb táncművészeti alkotások létrehozására ösztönzik – kezdte az elején. 

– Idén két év munkáját mutattuk be a Makón megrendezett XXXIII. Országos Táncművészeti Fesztivál regionális elődöntőjén. Közel száz tanítványunk lépett színpadra összesen húsz koreográfiával, akik három táncpedagógus (Huszár Ildikó, Varga Botond és Szabó Eszter), három táncművész (Varga Donát, Varga Bendegúz és Lukács Vivien), valamint két növendék alkotásait táncolhatták az öttagú zsűri és az érdeklődők előtt – tette hozzá, majd további részleteket is megosztott.

– A gyermekek és a fiatalok színházi körülmények között versenyezhettek, ami igazán különleges, szemben a sok esetben sportcsarnokokban megrendezett táncversenyekkel. Nagy lehetőség volt ez a táncosoknak a tapasztalatszerzésre, a művészi munka mélyebb megismerésére. A gyermekeket sok esetben a családjaik is elkísérték, így a hétvégén körülbelül száznyolcvan fő utazott Makóra és képviselte városunkat. Az országos döntőbe a 20 koreográfiából 18 jutott tovább, melyre rendkívül büszkék vagyunk. Ebből négy I. helyezést, öt II. helyezést és kilenc III. helyezést ért el – jegyezte meg végül Huszár Ildikó.
A következő eredmény született: Fekete Katalin (karaktertánc szóló) III. helyezés; Balog Liza és Molnár Flóra Sára (moderntánc duett) I. helyezés; Füle Laura és Ordasi Flóra (kortárstánc duett), II. helyezés; Madi Róbert és Tamás Emese (karaktertánc duett) III. helyezés; Gyöngyi Patrik (moderntánc szóló) I. helyezés; Zsombok Eszter (moderntánc szóló) III. helyezés; Pálfi Orsolya és Törteli Klaudia (moderntánc duett) III. helyezés.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában