Zenekar

2024.02.04. 15:15

Vidám farsangi koncertre várják az érdeklődőket Baján

Nem csak a gyermekeknek szól február 10-én, a Maszkajárás alkalmából megrendezésre kerülő, a KOLOMPOS együttes színvonalas, vidám farsangi koncertje február 10-én, szombaton 14 órakor a bajai Szentháromság téren.

Rab Rita

Forrás: shutterstock.com / illusztrácó

Az együttes az 1980-as évek végén tűnt fel a hazai népzenei életben. Kezdetben táncházi zenekarként, táncegyüttesek kísérőiként váltak ismertté, majd rövidesen önálló koncertjeiken népszerűsítették a magyar és Kárpát-medencei népzenét Svédországtól Szicíliáig, Kanadától Japánig. A magyar néphagyományokat elevenítik meg sok muzsikával, énekkel, játékkal, gyermekszereplők bevonásával, sok ismeretet játékosan megtanítva. 

A néprajzilag is hiteles, ugyanakkor a fiatal közönség figyelmét is megragadó információkat kezdettől fogva játszva, könnyed formában, rengeteg humorral, színpadi geggel fűszerezve jelenítik meg, amivel nem csak a gyermekközönségnek, de a szülőknek, nevelőknek is vidám perceket szereznek. Több évtizede fontos küldetésnek érzik ennek a páratlan kultúrának a tudatos terjesztését a határon túli magyar gyermekek, családok körében, elsősorban a Kárpát-medencében, de azon túl is, Angliában, Finnországban, Németországban, Ausztriában, vagy épp Belgiumban. A koncertet a felnőtt korosztály számára is ajánlják a szervezők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában