Tárlat

2024.02.18. 13:13

Solymászkiállítás nyílik a szanki Európa Házban

A hazai solymászat történetéről, híres solymászokról is hallhatnak az érdeklődők február 24-én a szanki Európa Házban (Halasi utca 25.), ahol Gasztonyi Dániel mestersolymász mutatja be hivatását.

Tapodi Kálmán

Fotó: Beküldött fotó / archív-felvétel

Gasztonyi Dániel és felesége, Gasztonyi Alexandra 2011 óta foglalkozik a szanki Kisasszony dűlőben található egykori iskola épületében ragadozó madarak tenyésztésével és idomításával. Az ország legnagyobb ragadozómadár-tenyészetében nevelődött idomított madarak nemcsak bemutatókon mutatják be tudásukat, hanem filmekben és a rágcsálóirtásban is szerepet vállalhatnak. Hét éve a magyarországi vizes világbajnokságon a mestersolymász és madarai tartották távol a versenyek helyszínein a nemkívánatos szárnyasokat. Gasztonyi Dániel a madárodúk kihelyezésével is jó példával szolgál és Szankon is sok odú került kezdeményezésére a kertekbe, hiszen egyre fogy az élőhelyük a madaraknak.

A szombaton 15 órakor megnyíló tárlatot Varga Ferencné polgármester és Gasztonyi Dániel nyitják meg. A tárlatot április 24-ig lehet megtekinteni, keddtől szombatig, előre egyeztetett időpontban. Telefon: 77/495-701 és 70/329-8875.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában