Hagyományőrzés

2024.02.08. 18:57

Kistérségi disznótor lesz Móricgáton

Hét település – Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank és Zsana – összefogásával rendeznek disznótort február 10-én, szombaton Móricgáton, a helyi művelődési házban.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A hagyományőrző esemény reggel hét órakor köszöntővel és koccintással kezdődik, majd ezt követi a helyszínen levágott disznók feldolgozása. A munka közben Radics Sándor cimbalomművész gondoskodik a jó hangulatról. Tíz órakor reggelivel, 13 órakor pedig disznótoros ebéddel várják az érdeklődőket. Reggeli után 11 órakor Révész Vivien táncházba várja a táncoslábú vendégeket, akik ebéd után Horváth Orsolya hegedűjátékát hallgathatják meg. A disznótoros ételeket Szigeti Ferenc, a Karthago együttes alapítója által vezetett zsűri értékeli. A rendezvény keretében a művelődési házban a Szabadtéri Néprajzi Múzeum kiállítása és Nemzeti Művelődési Intézet Hungarikum játszóháza várja az érdeklődőket. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában