Kecskemét

2024.02.16. 18:53

Fenyőt ültettek a Hollandfaluban

A Széchenyivárosért Egyesület jóvoltából az egyik Hollandfaluban lakó egyesületi tag, Bulyovcsity Gabriella és a városrészben élők kezdeményezésére ültettek el csütörtökön egy fenyőfát a Bogovics Kertben.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Az egyesület már az elmúlt évben elkezdte kiterjeszteni területi és tevékenységi határait, így jutottak el a Bogovics Kertig is. A „mini” pihenő parkban annak idején, 2023 áprilisában – szintén az egyesületnek köszönhetően – elhelyeztek egy padot, és kialakítottak egy sziklakertet is. Most a környezet szépítése érdekében egy szép fenyőfával ajándékozták meg a környéken lakókat. Tudniillik, a kis parkban előszeretettel beszélgetnek, pihennek a helyiek, sőt néha még bográcsozós közösségépítő rendezvényt is szoktak itt tartani.

A Széchenyivárosért Egyesület tagjai a fenyőültetés mellett a meglévő sziklakertet is színesítették virágokkal, friss növényekkel. Mint mondták, nem csupán ültetnek, hanem a jövőben is segíteni fognak a terület gondozásában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában