Gyász

2024.02.11. 13:52

Elhunyt Havasi Helén, a majsai gimnázium tanára, a város díszpolgára

Életének 64. esztendejében, pénteken elhunyt Havasi Helén, a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium (korábbi nevén Dózsa György Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium) német-orosz szakos tanára.

Tapodi Kálmán

64 évesen hunyt el Havasi Helén, majsai a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium tanára

Fotó: Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium Facebook-oldala

A kiskunfélegyházi születésű pedagógus pályafutása kezdetétől, 1983-tól dolgozott a majsai középiskolában. Munkáját mindig magas színvonalon végezte. Mindvégig osztályfőnök volt, a kilencedik osztályát ebben a tanévben ballagtatta volna.

„A német mellett, szívügyének tekintette az orosz oktatását, az orosz kultúra megismertetését, de tanított franciát és az olaszt. Több évtizedes gyergyószentmiklósi testvériskolai kapcsolat nagyrészt az ő munkájának tekinthető. Kezdettől szívügyének tekintette a véradóvá válást is, minden évben megszervezte a fiatalok körében a helyi véradást. A kiskunmajsai közéletnek is aktív tagja volt. A helyi egyházközségi képviselő-testületben is dolgozott: rendezvények, kirándulások szervezésével járult hozzá a helyi hitélet színesebbé tételéhez.” – írták róla többi között a gimnázium honlapján.

Havasi Helén munkáját 2018-ban Majsáért-díjjal, egy évvel később díszpolgári címmel ismerték el. Havasi Helént a Kiskunmajsai Római Katolikus Egyházközség és a Tomori Pál Katolikus Gimnázium, Technikum és Kollégium saját halottjának tekinti.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában