Képviselő-testületi ülés

2024.02.16. 17:42

Elekes Enikő Junior világbajnok lett Kalocsa város díszpolgára

A város képviselő-testülete csütörtökön zárt ülésen hozott határozata értelmében a 2024. évben Kalocsa város díszpolgára címet Elekes Enikő junior Európa- és világbajnok birkózónak, Magyarország első női szumó világbajnokának adományozza. A városi önkormányzat legmagasabb kitüntetését március 15-én adják át Elekes Enikőnek.

Zsiga Ferenc

Elekes Enikő

Fotó: Kapott fotó

Elekes Enikő 2023. augusztus 18-án, a jordániai Ammanban zajló junior birkózó-világbajnokságon a 65 kilogrammosok 17 fős súlycsoportjában nyert aranyérmet. Ezzel az újabb sikerrel a korábbi U20-as korosztály kontinens elsője, aki U17-ben világbajnokságot és Európa-bajnokságot is nyert, megkoronázta addigi pályafutását.

A Kőbánya SC és a KIMBA mára már egyik legeredményesebb versenyzője rendszeresen hazajár a Kalocsán élő szüleihez. Édesapja, a KSE birkózóinak edzője, Elekes Endre korábbi olimpikon és szabadfogású fenomén a Csepel legendás versenyzője volt, aki az újdonsült junior világbajnok első edzője volt, a nagypapa Elekes Endrével együtt. Így esetükben is elmondhatjuk, hogy a kalocsai „alma nem esett messze a fájától”, hiszen Elekes Enikő felmenői nyomdokába lépve 2023-ra világbajnok lett a junioroknál és ki tudja, mit érhet még el, a ma még mindig csak 18 éves, egykoron Kalocsán nevelkedett birkózó. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában