Kunfehértó

2024.02.18. 16:50

Együtt disznótoroztak a kunfehértóiak – galériával, videóval

Sült hurkával és kolbásszal, valamint töltöttkáposztával várták a szombaton tartott KunfehérTor résztvevőit, akik kipróbálhatták a kolbásztöltést is. Az egésznapos hagyományőrző vigasságon az iskolások mellett felléptek a helyi nyugdíjasklub maskarákba öltözött busói is.

Pozsgai Ákos

Sült hurkával és kolbásszal, valamint töltöttkáposztával várták a szombaton tartott KunfehérTor résztvevőit

Fotó: Pozsgai Ákos

A faluban mostanra igazi ünneppé varázsolták a disznóvágást a télűző Kunfehértor szervezői, amely nemcsak a település egyik legnagyobb, de a legtöbb érdeklődőt is vonzó gasztronómiai rendezvénye lett. A szombat kora reggeli disznóölésen még csak a legelszántabbak voltak jelen, akik a közös pálinkázás után gyorsan munkához is láttak. Mire az első vendégek érkeztek, sült hagymás vérrel és pecsenyesülttel várták őket.

A program délelőtti részében a Mosolyvár Óvoda és Kunfehértói Általános Iskola műsorát nézhették meg a résztvevők, majd Végső István halasi helytörténész tartott előadást a téli népi hagyományokról. Színpadra léptek a Kunfehértói Amatőr Tánccsoport tagjai, akik igazi bajor táncot mutattak be, majd a Kunfehértói Nyugdíjas Klub busóknak öltözött asszonyai, akik valósággal felrobbantották a színpadot.

Délután a LosTeras zenekar húzta a talpalávalót, kora este pedig a Dupla Kávé lépett fel, a késő estig tartó mulatságon a Bálint Band zenélt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában