Kecskemét

2024.01.15. 16:32

Új református baba-mama kör indult a Széchenyivárosban

A széchenyivárosi kisgyermekes édesanyák számára idén minden héten szerveznek református baba-mama kört a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Házban. Az alkalmakon a részvevők kötetlen formában tudnak beszélgetni Isten igéjéről és többek között a családi élet szépségeiről és nehézségeiről, valamint a gyermeknevelésről. A részvétel teljesen ingyenes, ahová örömmel várják azokat, akik egy nyitott, befogadó közösségre vágynak.

Lizik-Varga Katalin

Énekléssel és mondókázással várják a résztvevőket

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A széchenyivárosi alkalmakon az édesanyák gyermekeikkel együtt vehetnek részt. Az első részben gitárkísérettel énekelnek és mondókáznak. 

Az éneklés erősíti a gyermekek anyanyelvi és zenei fejlődését, a mondókázás pedig a gyermekek édesanyjukkal való kapcsolatának az elmélyítésében nyújt segítséget − magyarázta Fülöpné Papp Eszter, a baba-mama kör egyik szervezője, aki a magánéletben négy gyermeket nevel. 

Mint mondta, saját tapasztalatából tudja, hogy a hasonló élethelyzetben lévő anyukáknak szükségük van egy közösségre, ahol megbeszélhetik egymással az éppen aktuális örömeiket, vagy gondjaikat, valamint támogatni is tudják egymást. − Tíz éven keresztül jártam én is baba-mama körbe a református játszóházba annak idején, amit én ott kaptam, szeretném továbbadni az anyukáknak − tette hozzá. 

Eszter egyébként bölcsődei gondozó képesítéssel is rendelkezik, így ezt a tudását is kamatoztatni tudja az alkalmakon. A baba-mama kör másik szervezője Kohi-Pál Eszter református lelkész és coach, háromgyermekes édesanya. Ő gitárjátékával segíti a dalok tanulását az alkalmakon. 

A második részben következik a beszélgetés, melyen az igei üzenet mellett aktuális, az anyukákat érintő gyermeknevelési, valamint párkapcsolati kérdéseket is megvitatnak. A találkozás végén az anyukákat és a gyerekeket rendszerint finom uzsonnával is megvendégelik. 

A baba-mama kör bár keresztyén alapokból merítkezik, de nyitott mindenki számára −  hangsúlyozta Eszter. Hozzátette, hogy a református felekezethez való tartozás nem kritérium, szeretettel várnak minden érdeklődőt. 

Természetesen az alkalmakon alkalmazkodnak a babák életritmusához is, így például a kicsik anyatejjel való táplálására is van lehetőség. Az épületben pedig babakocsi tároló is található, így minden feltétel adott, csak csatlakozni kell.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában