Petőfi Sándor Művelődési ház

2024.01.09. 11:41

Hatalmas érdeklődés mellett tartották meg az újévi koncertet Madarason – galériával

Hagyományos újévi koncertre gyűlt össze a nagyszámú közönség január hatodikán délután a madarasi Petőfi Sándor Művelődési házban.

Márton Anna

Fotó: Beküldött fotó

Az elismerésre méltó műsort a Madarasi Fúvószenekar és a Madarasi Harmonikások Alapítványa Zenekara mutatta be. Az eseményen részt vett Vedelek Norbert, a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat alelnöke, Szommer Károly György, a Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal Bácsalmási Járási Hivatal vezetője, továbbá Madaras testvértelepülését, Csonaplya községet képviselve Szakács Csaba egyesületi vezető. 

Balla Csaba polgármester hírportálunknak elmondta: a fellépők rendkívül színvonalas koncertet adtak idén is. Mindkét zenekarra nagyon büszke, és ezúton is köszöni az áldozatos munkájukat, amely a magas színvonalhoz és a közönség felhőtlen szórakoztatásához hozzájárultak. 

Vedelek Norbert alelnök beszédében hangsúlyozta: az elmúlt évek nehézségeit maguk mögött hagyva, bizalommal telve fordulnak a 2024-es esztendő felé. A települések közös sikerei mellé, mindenkinek sok erőt, egészséget és boldogságot kívánt a magánéletben is az alelnök.

A publikumnak bemutatásra került Ágoston Máté zeneszerző tollából született Madaras Község indulója és a 100 éves Madarasi Sportegyesület indulója, amelyeket maga a zeneszerző vezényelt a ráadás részben, amikor a két zenekar együtt zenélt. A közönség szűnni nem akaró vastapssal jutalmazta a zenészeket. A fúvószenekart Szente Alfonz Gergely, a harmonikásokat pedig Miroljub Mića Janković vezényelte. Madarason nem múlhat el újévi koncert a Báró Fejérváry és a Radetzky indulók nélkül, amelyeket szintén a két Madarasi induló szerzője dirigált.

 


 



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában