Visszatekintés

2024.01.01. 10:48

Az árvízről készült cikkünk is a legolvasottabbak között szerepel

Ismét megnéztük a számokat. Ezekre a cikkekre kattintottak legtöbbet olvasóink az 52. héten.

Baon.hu

Fotó: Pozsgai Ákos

Baján szombaton napközben várja a Duna vízállásának tetőzését másodfokú árvízvédelmi készültség mellett, 822 centiméter körül az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), ezt a magasságot akár túl is lépheti majd a vízállás. Csütörtök délután 14 órától a Dunafürdő területére bevezető utakat lezárták, addigra több mint háromszáz ingatant öntött el az ár, információnk szerint néhány családot a Petőfi-szigeten ifjúsági szálláson helyeztek el. Közben úgy tudjuk, a bajai Jeromos Állatmentő és Természetvédő Egyesület felhívására rengeteg felajánlás érkezett, hogy az árral elöntött területekről kimenekített házi kedvenceket ideiglenesen befogadják.

Az Európai Tanács és a Parlament megállapodásra jutott az épületek energiateljesítményéről szóló irányelv felülvizsgálatával kapcsolatban. Kondor Péterrel, a Híröskazán tulajdonosával beszélgettünk.

Három hónappal a határidő előtt elkészült Bács-Kiskun legújabb gyorsforgalmi útszakasza. A magyarepitok.hu információi szerint az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában megépült Lakitelek-Szentkirály szakasz immár túl van a műszaki átadáson.

Fergeteges programmal zárul a kecskeméti téli fesztivál. A szilveszteri buli nagy élményt nyújt majd a főtéren ünneplőknek.

A száz legnagyobb vármegyei cégből a Kiskőrösi járásban kilenc termel. A vármegyei iparkamara TOP 100 kiadványában olvasható ez az információ. Ezzel a térség, a kiskunfélegyházival együtt, a második helyet foglalja el a 11 járás közül Bács-Kiskunban. A kiadvány bemutatóján, Kecskeméten találkoztunk az egyik nagyvállalkozás cégvezetőjével, Garami Zoltánnal. Ő a soltvadkerti Material-Plasztik Kft. alapítója, vele beszélgettünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában