Megállapodás

2024.01.22. 18:25

A tiszaalpári fogorvos látja el ideiglenesen a lakiteleki betegeket is

A korábbi fogorvos távozása okán a tiszaalpári orvos látja el ideiglenesen a lakiteleki betegeket – adta hírül közösségi oldalán Madari Róbert, polgármester.

Vajda Piroska

Tavaly teljesen megújult a lakiteleki egészségház, ahol a fogorvosi rendelő is található

Fotó: Vajda Piroska / archív-felvétel

A településvezető közleményében arról tájékoztatja a helybelieket, hogy dr. Németh Norbert fogorvos tavaly év végétől már nem Lakiteleken praktizál. Az önkormányzat azonban az elmúlt félévben hiába keresett másik fogorvost a praxis megvásárlására, betöltésére, sajnos nem jártak sikerrel. Hogy mégse maradjanak ellátás nélkül a lakitelekiek, a közelmúltban sikerült megállapodást kötni a Tiszaalpáron praxist működtető fogorvossal, aki vállalta a lakiteleki fogorvosi körzet tartós helyettesítését. Dr. Shayan Fekrazadan a rendelési idejében az iskolafogászati feladatokat is ellátja – olvasható a közleményben. 

A polgármester arról is beszámol, hogy a praxis joga január 1-től a lakiteleki önkormányzat tulajdonába került. A praxist tulajdonosváltás miatt azonban újra kell engedélyeztetni és ahhoz minden személyi feltételt, berendezést, eszközt biztosítani kell. Ezek beszerzéséről az új fogorvos szakmai tudására támaszkodva az önkormányzat gondoskodik, így a jövőben az összes fogorvosi szakmával kapcsolatos berendezés és eszköz Lakitelek tulajdona lesz. Az eszközbeszerzés jelenleg folyamatban van. Addig, míg ezeket megkapják és szakszerűen üzembe helyezik, beszerzik a szükséges engedélyeket, addig dr. Shayan Fekrazadan átmenetileg Tiszaalpáron látja el a sürgős lakiteleki eseteket.

Lakitelek tehát nem marad fogászati ellátás nélkül az átmeneti időszakra sem. Hamarosan pedig a felújított rendelőt az új eszközökkel együtt vehetik igénybe a helybeliek – írja a polgármester, aki abban bízik, hogy mielőbb lesz állandó, saját fogorvosa a településnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában