Kolbásztöltő fesztivál

2024.01.14. 19:53

A térség legnagyobb téli gasztronómiai eseményére készül Harta

Idén január 20-án, szombaton nyolcadik alkalommal rendezik meg a Kalocsai járás legnagyobb téli gasztronómiai eseményét, a VIII. Hartai Kolbásztöltő Fesztivált, a Hartaer Wurstfest-et.

Zsiga Ferenc

Felvételünk a tavalyi kolbásztöltő fesztiválon készült

Fotó: Zsiga Ferenc / archív-felvétel

Harta évszázados húsfeldolgozó hagyománya, az itt készült kolbász, szalámi és valamennyi sertéshez köthető étek hírneve is kellett ahhoz, hogy a kolbásztöltő fesztiválra már eddig is nagyon sok csapat jelentkezett. A hagyományosan a művelődési házban és a környezetében felállított sátrakban 13 órától zajló fesztiválra ezernél is több látogatót várnak a szervezők. Az egész délutánt felölő program középpontjába ezúttal is a kolbásztöltés, és -sütés, a pálinka és a sváb hagyományok kerülnek.

A már szokásosnak mondható forgatókönyv szerint a legjobbakat többféle kategóriákban választja majd ki a szakavatott zsűri.

A képen a tavalyi és várhatóan az idei zsűri, munka közben
Fotó: Zsiga Ferenc / archív-felvétel

Amint azt portálunknak Dollenstein László polgármester elmondta: a bállal záruló esemény számos meglepetést tartogat a kikapcsolódni vágyóknak. A több fős csapatok jelentkezése már a múlt év decemberében megkezdődött, de még van néhány hely az újabb jelentkezőknek. A kóstolásra kínált töltelékáruk mellett a kézműves sajtok éppúgy ott lesznek, mint a házi sütemények. 

A színvonalas fesztiválon persze mindenkire gondolnak, a kolbászok mellett egyéb finomabbnál finomabb ételeket is kóstolhatnak majd a vendégek. A legjobb pálinkák idén is kiválasztásra kerülnek, de ezúttal is az egy évig hivatalosan használható cím, a Harta kolbásza 2024 lesz a legrangosabb elismerés a mezőnyben. A szervezők a gasztronómiai élmény mellett szórakoztató műsorokkal, ismert művészekkel és sok érdekességgel várják a vendégeket.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában