SZKTV

2024.01.16. 14:12

A szakmák kiváló diákjai versenyeznek Bács-Kiskunban is

Múlt héten kezdődtek, és jövő héten még folytatódnak a Szakma Kiváló Tanulója Verseny (SZKTV) és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny vármegyei fordulói. Ezek szervezését a területi kamarai szervezetek végzik minden évben.

Barta Zsolt

17 elektromechanikai technikus jelölt írta a vármegyei elődöntő feladatait, szerdán a fodrászok és kozmetikusok adnak számot tudásukból

Fotó: Barta Zsolt

A Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara által rendezett előválogatókon január 8-23. között írják a versenyfeladatokat a középiskolások. Bács-Kiskunból az idén 22 iskolából, 600 tanuló jelentkezett a megméretésre. 

Ezek a fiatalok 36 szakma írásbeli feladatait dolgozzák fel. Tavaly kevesebb, 427 diák 21 iskolából jelentkezett a versenyre. A döntőt április 24-26. között rendezik meg Budapesten, a Hungexpo területén. 

Kedden mechatronikai technikusok írták az írásbelit a Kecskeméti Képző Központ egyik termében. De miért is érdemes elindulni az SZKTV versenyén? Ha valaki bejut az országos döntőbe, és ott legalább 60 százalékos eredményt ér el, akkor azonnal megkapja a szakmai bizonyítványát, így mentesül a vizsgák alól. Ha nem jut be az országos döntőbe, akkor azzal, hogy felkészült a versenyre, jelentős előrelépést tett a nyári vizsgák sikeres elvégzése felé. 

Arról nem is beszélve, hogy a dolgozat alapján azonnal kiderül, hol lehetnek szakmai hiányosságok. A versenyek országos döntőjét Budapesten, az évente megrendezésre kerülő Szakma Sztár Fesztiválon tartják. Azt nem tudjuk, hogy az idén vajon hogyan szerepelnek Bács-Kiskun vármegye diákjai ezen a versenyen, legfeljebb bizakodhatunk. Tavaly a térségünkből tízen állhattak fel a Szakma Sztár Fesztivál dobogójára. Két arany-, négy ezüst- és négy bronzérmet szereztek a szakmunkás diákok.

 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában