Kecskemét

2024.01.29. 17:20

A kilencven éves Ilona néni mindig is aktív életet élt − galériával

Kilencvenedik születésnapján köszöntötte a kecskeméti városvezetés Tóth Ferencné Ilona nénit otthonában hétfő délelőtt. Engert Jakabné alpolgármester Orbán Viktor miniszterelnök és Szemereyné Pataki Klaudia jókívánságait adta át az ünnepelt szépkorúnak.

Horváth Péter

Engert Jakabné alpolgármester köszöntötte Tóth Ferencné Ilona nénit

Fotó: Horváth Péter

A kiváló egészségnek és szellemi frissességnek örvendő Ilona néni szerettei körében fogadta az alpolgármestert. Engert Jakabné köszöntőjében megemlítette, hogy épp 90 éve, 1934-ben volt az első babakocsis felvonulás Kecskeméten − melynek hagyományát pár éve élesztették újjá −, és az ez alkalomból tartandó felvonulásra meghívják a város 90 éves polgárait, köztük Ilona nénit is, illetve azokat, akik annak idején részt vettek rajta gyermekként.

Ilona néni tősgyökeres kecskeméti, itt dolgozott és alapított családot. A Budapesti Rádiótechnikai Gyár (BRG) kecskeméti üzemében volt minőségellenőr, onnan ment nyugdíjba 1989-ben, és elmondta, hogy előtte több helyen is dolgozott, például hosszú időt töltött egy szolgáltató vállalatnál is. Egy lánya született, aki minden nap látogatja és segíti őt a bevásárlásban, és a háztartás vezetésében. Unokája és két dédunokája is rendszeresen látogatja. Testvére egy évvel idősebb nála, ő más településen lakik. Ilona néni nagyon sokat utazott férjével, bejárták Magyarországot, és számos külföldi országba eljutottak. Sajnos férje 11 éve ment el. 

A rendkívül fiatalos ünnepelt kihangsúlyozta, hogy szép korát bizonyára annak köszönheti, hogy világéletében aktív volt, sokat dolgozott, és mindig értelmes célokat tűzött ki maga elé. Nyugdíjas éveiben sem tétlenkedik, erejéhez mérten vezeti a háztartást, és rövidebb távokat sétál, apróbb bevásárlásokat is maga intéz a környékbeli boltokban. Nagyon szeret olvasni és rejtvényt fejteni, és csak este néz tévét. Ilona néni meggyőződése, hogy hosszú életét aktivitásának köszönheti: mint vallja, a munka élethosszabbító hatású, csakúgy, mint a család szeretete, ami őt övezi, illetve az is, hogy az ember lehetőségeihez mérten mozgásban legyen.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában